Nefthemik niisti pisteet Jokereilta

KHL / Raportti
Jokerit ei saanut selätettyä Neftehimikiä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pitkältä reissultaan kotiin palannut Jokerit ei maanantaina oikein saanut koneitaan käyntiin. Pudotuspelipaikasta vielä haaveileva Neftehimik Nižnekamsk sen sijaan taisteli koko illan ja viimeisteli tehokkaasti. Vieraiden työ palkittiin lopulta 2-1 voitolla.

Nefthimik ajoi Jokerit ahtaalle heti alussa ja painoi pelin tiukasti isäntien päätyyn. Kova paine tuotti myös tulosta, kun vieraat iskivät avausmaalin parin minuutin pelin jälkeen.

Jokerit toipui osumasta ja hallitsi avauserän tapahtumia. Seuraavakin osuma meni kuitenkin vieralle, kun Mikael Ruohomaa ryösti Ryan O'Neillin avauksen Jokereiden puolustuspäässä. Ruohomaan täydellinen syöttö vapautti Pavel Porjadinin läpiajoon, josta venäläinen ei erehtynyt.

Toisessa erässä Jokerit oli pahiten pulassa. Isännät ottivat jäähyjä, joiden aikana vieraat loivat useita hyviä paikkoja. Taululla pysyivät kuitenkin lukemat 0-2.

Päätöserässä Jokerit viritteli kiriä ja saikin kavennettua huikeassa vireessä olevan Nicklas Jensenin osumalla. Tätä lähemmäs isännät eivät kuitenkaan enää päässeet ja täysi pistepotti matkasi Nižnekamskiin.

- Oli surkea alku - kaksi paikkaa kaks maalia. Toisessa erässä olimme jäähyllä tosi paljon. Kolmannessa erässä ei sitten saatu tarvittavaa kahta maalia, vaikka paikat varmaan olikin, Lauri Marjamäki kertasi.

Jokereiden ensimmäinen kotipeli pitkän reissun jälkeen jätti joukkueesta hieman valjun kuvan. Terävästi peliin lähtenyt Neftehimik teki kuitenkin osuutensa loistavasti ja takana maalivahti Ilja Ježov torjui 34 kertaa.

- Tosi paljon oli energiaa, liikuttiin hyvin treeneissä eilen ja tänään. Ensimmäisen erän yhdessä tekeminen vajaata ja vähän oltiin irrallaan. Ehkä siksi kaksi maalia ja jäätiin takamatkalle, jokeriluotsi huokasi.