Siipirikkoinen Jokerit taipui nälkäiselle Magnitogorskille

KHL / Raportti
Sami Lepistön kauden avausosuma oli Jokereiden ainoa ilonaihe tänään.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Väsynyt ja poissaolojen rasittama Jokerit ei pystynyt murtamaan Magnitogorskin keskialueen sumppua. Vierailla oli jalkeilla nälkäinen sekä tasapainoinen joukkue, joka onnistui tehokkaasti viimeistelyssään.

Jokerit lähti illan otteluun ilman neljää profiilihyökkääjäänsä ja se myös näkyi. Sivussa olivat Peter Regin, Jesse Joensuu, Iiro Pakarinen sekä Jordan Schroeder. Varsinkin keskushyökkääjien puuttumiset vaikeuttivat Jokereiden hyökkäyspelaamista.

Eikä voi väheksyä Jokereiden otteluruuhkaakaan, sillä ottelu oli jo viides kahdeksan päivän sisällä. Metallurg Magnitogorsk haki täydet pisteet 1−5-vierasvoiton tyylikkäällä pelillään.

Metallurg oli ottelussa kiekollisessa pelissä paljon Jokereita parempi, mutta onnistui myös sumputtamaan keskialueen niin, ettei Jokerit missään vaiheessa löytänyt keinoja hyökkäysalueelle pääsemiseen.

Aleksi Halmeen ottelu päättyi aikaiseen suihkuvuoroon 

Isännät aloittivat terävästi, mutta saivat heti kylmää vettä niskaansa. Illan paras pelaaja Taylor Beck syötti ja Dennis Rasmussen laukoi kiekon ottelun avausminuutilla ohi Jokereiden maalille palanneen Janis Kalninsin.Tämän jälkeen vieraat olivatkin ottelussa koko ajan isäntiään edellä.

Puolentoista kuukauden tauon jälkeen pelaamaan päässyt Aleksi Halme taklasi itsensä suihkuun jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Vierailijat onnistuivat jäähyn aikana yhden maalin tekemään, kun Beck tällä kertaa esitteli omaa laukaisutaitoaan ja vei vieraat johtoon 0−2-lukemin. Tilannetta edesauttoi Viktor Löövin laiskahko puolustaminen tilanteessa.

Toisessa erässä kelattiin kahdesti videoita 

Toinen erä alkoi puolestaan Jokereilta hyvin ja palkinto näkyi tulostaululla. Konkaripuolustaja Sami Lepistö laukoi kauden avausosumansa Brian O'Neillin millintarkasta syötöstä.

Helsinkiläisten kiri kuitenkin katkesi heti seuraavassa vaihdossa, kun tällä kertaa David Sklenicka pelaa huonosti maalinedustan ja Andrei Tšibisov pääsi iskemään oman irtokiekkonsa isäntien verkkoon. Kalninsin pelaaminen ei tilanteessa, kuten ei oikeastaan koko iltana, ollut riittävän hyvällä tasolla.

Kahdesti toisessa erässä tarkistettiin mahdollista maalia myös kuvanauhoilta, kerran kummaltakin joukkueelta. Kummassakaan tapauksessa ei kiekko kuitenkaan maaliviivaa ylittänyt. Yksi hyväksytty maalikin erässä vielä nähtiin, kun voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Igor Švyrjov iski taululle jo 1−4-lukemat.

Kolmanteen erään Jokerit ei saanut sellaista kirivaihdetta luotua, jota se olisi tarvinnut. Ylivoimalla kentän näkyvin pelaaja Beck iski illan toisen osumansa, tähän maaliin syöttöpisteen sai loistavasti torjunut Juho Olkinuora. Loppuerä olikin jo pelailua kellosta minuutteja kuluttaen.

Marjamäki ei antanut poissaolijoista lisätietoa

Lauri Marjamäki myönsi ottelun jälkeen, ettei Jokerit pystynyt hänen haluamallaan tavalla vastaamaan hyvällä tasolla pelanneelle Magnitigorskille.

− Ei saatu tänään irti sitä, mitä olisi tarvittu. Emme olleet riittävän teräviä ja vastassa oli kuitenkin huippujoukkue. Avauserän iso jäähy oli melkoisen kohtalokas. Saimme sen lähes tapettua, mutta vastustaja onnistui lopussa kuitenkin maalin iskemään.

Päävalmentaja harmitteli myös loukkaantumista johtuvasta pelaajapulasta.

−Eilen menetettiin Joensuu (Jesse) ja tänään sitten Halme lensi pelistä jo alussa. Täytyy katsoa videolta, oliko se taklaus todella vitosen arvoinen. Olisimme tarvinneet sitä energiaa, mitä hän olisi pystynyt tuomaan. Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään ylimääräistä hyökkääjää. Reservit ovat Mestisjoukkueen mukana ja olleet pelaamatta jo kaksi kuukautta. 

Vielä ei Marjamäki osannut sanoa sairastupalaisten mahdollisesta paluusta seuraavaan otteluun, joka on keskiviikkona Dynamo Moskovan vieraana.

− Täytyy alkuviikosta katsoa, ketä saadaan vieraspeleihin mukaan, nyt on vielä liian aikaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle