Jokerit kiri jälleen rinnalle, mutta tällä kertaa ei voittoon asti

KHL / Raportti
Voittaminen on tänä talvena ollut Antti Niemelle todella vaikeaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit lähti lauantai-iltana taistossa Metallurgia vastaan päätöserään maalin tappiolla. Helsinkiläiset kirivät kuitenkin rinnalle, mutta tällä kertaa vieraat kuittasivat pisteet rangaistuslaukauskisassa.

Lauantain peli oli tilastollisesti varsin tasainen. Tasakentällisin isännät olivat selvästi edellä, mutta ottivat enemmän jäähyjä, mikä antoi vieraille mahdollisuuden.

Ottelun kolme ensimmäistä osumaa syntyikin ylivoimapelissä. Metallurgin ylivoiman mooottorina hääri jälleen kerran KHL:n kaikkien aikojen pelaaja Sergei Mozjakin, joka oli mukana joukkueensa kaikissa kolmessa osumassa.

Metallurgin tehokkaampi viimeistely piti vei vieraat johdossa päätöserään. Jokerit kuitenkin painoi pelin tasoihin Marko Anttilan pienestä kulmasta ampumalla maalilla. Jatkoajalla Jokerit pääsi pelaamaan ylivoimallakin, mutta ratkaisu tuli vasta rangaistuslaukauksilla, joissa Metallurg oli parempi.

- Olemme hävinneet tällä kaudella Jokereille kahdesti aiemmin. Valmistauduimme tähän peliin todella huolella, vaikka viime aikoina olemme pelanneet huonosti. Täytyy antaa iso kiitos etenkin lopun alivoimalle, joka taisteli jatkoajalla hienosti, näki Metallurgin luotsi Ilja Vorobjov.

- Ensimmäinen erä oli vähän tunnustelevaa. Kolme rangaistusta sotkivat tietysti rytmiä paljon. Toinen erä oli aika yhtä päätä, mutta emme saaneet tulosta. Kolmannessa sitten hyvä ponnistus tasoihin. Jatkoajalla oli paikka ratkaista ylivoimalla, mutta emme onnistuneet. Paljon kuitenkin oli hyviä asioita, summasi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Niemelle jälleen tappio

Jokerit peluutti maalissaan pitkästä aikaa Antti Niemeä. Koko kauden epävarmasti torjunut Niemi oli jälleen vaikeuksissa etenkin poikittaisliikkeissä sekä matalissa laukauksissa. Jatkoajan lopussa Niemi pääsi tosin loistamaan, kun hän torjui pari Metallurgin läpiajoa ja pelasti Jokerit rangaistuslaukauksille asti.

Niemellä on tällä kaudella tilillään ainoastaan kaksi voittoa, ja illan tappio oli hänelle kolmastoista. Jokereilla tappioita on 22 kappaletta, joten Niemen kanssa voittaminen on helsinkiläisille ollut todella vaikeaa. Kun runkosarjaa on jäljellä enää muutama ottelu, saattoi lauantain vuoro hyvinkin olla Niemen kevään viimeinen.

- Meillä on maalivahtivalmentaja Markus Kettererin kanssa suunnitelma maalivahtien peluutukseen. Tänään oli sen mukaan Antin vuoro tähän loppupätkään. Tulos ei tietysti Niemellä ole ollut kovin hyvä tähän asti. Harmittaa, olisin halunnut hänelle voittopelin, Marjamäki harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle