Jokerit ei suostu häviämään Helsingissä – pelasi jälleen rautaisen toisen erän

KHL / Raportti
Geoff Platt iski kaksi kertaa peräjälkeen toisessa erässä.
Jokerit kaatoi kotonaan keskiviikkona Metallurg Magnitogorskin numeroin 5-3. Helsinkiläiset iskivät ottelun toisessa erässä kolme maalia. Voitto oli KHL:n suomalaisjoukkueelle jo seitsemäs kauden kahdeksaan ensimmäiseen otteluun.

Illan kotijoukkueen toiset erät ovat olleet alkukaudesta erinomaisia. Joukkue oli ratkaissut ottelut edukseen lähes poikkeuksetta toisissa erissä, Metallurg-ottelu ei eronnut tästä. Jokerit nosti huomattavasti hyökkäyspelaamisensa aktiivisuutta toiseen erään ja vierasjoukkue oli pahasti helisemässä. Metallurg joutui tekemään paineen alla huonoja ratkaisuja ja isäntä pakotti vastustajan antamaan hallinnan pelivälineeseen itselleen ja pystyi pysymään kiekossa.

– Avain menestykseen oli taas meidän toinen erä. Pystytään pysymään hyvin kiekossa, vaihdetaan nopeasti hyökkäysalueelta ja pelataan epäitsekkäästi, totesi joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun ratkaisseesta 20 minuuttisesta.

Jo avauserässäkin nähtiin paljon tilanteita ja vauhdikasta peliä. Molemmilla joukkueilla oli omat painejaksonsa. Magnitogorsk tuli otteluun Jokerien tavoin hyvin ja sai vielä ottelun ensimmäisellä jaksolla luotua pitkiäkin paineita kotijoukkueen päätyyn.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi vierasjoukkueen suomalaishyökkääjän, Iiro Pakarisen lavasta, joka ampui lähietäisyydeltä kotijoukkueen maalivahdin, Janis Kalninsin patjasta kimmonneen kiekon verkon perukoille. Maali oli 27-vuotiaalle laiturille kauden kolmas.

Metallurg ehti johtaa ottelua vaivaiset 23 sekuntia, kunnes isäntien John Norman jatkoi siitä, mihin maanantaina jäi ja tinttasi Jokerit tasoihin komealla laukauksella. Syöttäjäksi merkittiin ruotsalaissentterin ketjukaveri Brian O'Neill.

– Oli kova peli ja Magnitogorsk oli tosi hyvä ensimmäisessä erässä. Oli tärkeää, että saatiin kuitattua se heidän avausmaali nopeasti, kertasi Marjamäki ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Isäntien aktiivisuus ja laadukas kaksinkamppailupelaaminen voiton avaimina

Toisessa erässä alkoi Geoff Platt -show. Kolmossentteri ampui ensin komeasta Nicklas Jensenin syötöstä Jokerit karkumatkalle, minkä jälkeen hän esitteli tyylikkään yksilösuorituksen joukkueen tasavajaalla pelatessa. Koko alkukauden tehoketju Plattin johdolla pääsi jälleen kerran tehopisteille. Ketjun laidoilla pelaavat Pekka Jormakka ja Nicklas Jensen.

Jokerit hallitsi toista jaksoa mielin määrin. Joukkue pääsi painamaan pitkiä pätkiä Metallurgin alueella lyhyellä vaihtomatkalla, koska se oli äärimmäisen aktiivinen. Helsinkiläiset pumppasivat painettaan vahvan pääty- ja kulmapelaamisen kautta voittaen hyökkäyspelaamisen osa-alueet vahvalla rytminmuutoksellaan ensimmäisestä erästä.

Isännät 4-1 karkumatkalle vei Jokerit-uransa ensimmäisellä maalilla ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv ja maaliin syöttömerkinnän sai miehen puolustajapari Oliver Lauridsen. Tämän jälkeen vierasjoukkueen maalilla aloittanut Vasili Koshechkin oli nähnyt tarpeeksi ja maalille vaihdettiin Artem Zagidulin. Vierailijat saivat ottelun vielä kavennettua lukemiksi 4-2 Wojtek Wolskin maalilla.

Jokerit söi vierasjoukkueen voimat

Toisen erän loistavalla aktiivisuudellaan Jokerit vei Metallurgin voimat ja sen loppukiri ei ottanut syttyäkseen kolmannessa erässä. Roman Ljubimov iski vielä ilman maalivahtia lukemiksi 4-3, mutta Jokerien neloskenttä kuittasi seuraavassa vaihdossa Mika Niemen ohjattua komeasti Alex Grantin viivalaukauksen ohi Zagidulinin.

– Täytyy olla tyytyväinen kolmanteen erään ja siihen kypsyyteen, jolla se pelattiin. Vaikka Magnitogorsk tuli maalin päähän, saatiin taas kuitattua nopeasti, kehui Marjamäki omiensa otteita.

Seuraavassa ja viikon viimeisessä ottelussaan helsinkiläisjoukkue isännöi koko KHL:n kärkikamppailussa Avtomobilist Jekaterinburgia. Perjantain vieras ei ole hävinnyt ainuttakaan kahdeksasta ottelustaan, joten vastus on tulosten valossa kovin mahdollinen.