Pulkkinen upotti Jokerit syvälle jatkoerässä

KHL / Raportti
Nickas Jensen iski ottelun tasoihin. (arkistokuva)
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit pystyi huonon avauseränsä jälkeen nousemaan 2-0-tappioasemasta tasoihin, ja pudotuspelisarjan kolmannen ottelun ratkaisua haettiin lisäajalta. Ensimmäisen jatkoerän loppupuolella Teemu Pulkkinen pääsi ykkössektoriin ja ratkaisi ottelun illan toisella maalillaan. Tappion myötä Jokerit on liki mahdottomassa tilanteessa, sillä Lokomotiv johtaa pudotuspelisarjaa jo 3-0.

Jokerit oli avauserässä todella huono. Joukkue pelasi kurittomasti ja haki ajoittain yliaggressiivista kontaktia, mikä johti rangaistuksiin. Puolustaja Viktor Lööv kulutti jäähypenkkiä peräti kolmen kaksiminuuttisen edestä.

Lokomotiv käytti Jokereiden puolustusalueen virheen hyväkseen jo viiden minuutin pelin jälkeen ja iski avausmaalin. Helsinkiläisten rangaistukset kostautuivat puolestaan aivan erän lopussa, kun Teemu Pulkkinen pommitti ylivoimaosuman ja vei Lokokomotivin jo 2-0-johtoon.

Tukalaan tilanteeseen ajautunut Jokerit onnistui kuitenkin erätauolla kokoamaan rivinsä. Toisessa erässä joukkue pystyi pelaamaan omaan peliään ja ensimmäistä kertaa toistuvasti murtamaan Lokomotivin keskialueen sumpun. Helpottava ensimmäinen osuma tärähti erän puolivälissä, kun Sami Lepistön matala kuti painui sisään. Tämä päätti seitsemän ja puoli erää kestäneen nollaputken.

Kolmannessa erässä Lokomotiv sai Jokereita paremmin kuriin ja peli oli varsin tasaista. Paremmat maalipaikat olivat kuitenkin Jokereilla. Helsinkiläisten aktiivisuus palkittiin muutama minuutti ennen loppua, kun Nicklas Jensenin illan kahdeksas laukaus suhahti verkkoon ja tasoitti ottelun.

Lokomotiv vei jatkoerän alkua, mutta vähitellen Jokerit pääsi paremmin peliin mukaan ja oli aktiivisempi osapuoli. Helsinkiläisille sattui kuitenkin muutamia virheitä, joista venäläisjoukkue sai ratkaisupaikkoja. Illan sankariksi nousi lopulta peräti kymmenen kertaa ottelussa laukonut Pulkkinen, joka upotti b-pisteidän välistä Jokerit syvään suohon.

- On se ihme homma, että pudotuspeleissä pitää vielä puuttua siihen, että miten näitä pelejä voitetaan! Toisessa erässä joukkue vastasi sitten huutoon. Erittäin ikävä asia, että pelattiin avauserä noin, jokeriluotsi Lauri Marjamäki manasi.

- Toisesta erästä lähtien hyvää pelaamista meiltä ja hyvä nousu tasoihin. Jatkoajalla peli aina ratkeaa johonkin, ja nyt se ratkesi tuohon.