Lokomotiv nousi Hartwall Arenan isännäksi pitkän kaavan kautta – Steve Moses palasi pirteästi kaukaloon

KHL / Raportti
Vierasjoukkue pääsi juhlimaan sunnuntaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingissä nähtiin KHL-viikon viimeinen kamppailu sekä kotijoukkueen kauden 16. ylivoimamaali. Jaroslavilaiset voittivat lasten teemaottelun lukemin 2-3 voittomaalikilpailun jälkeen.

Jokerit ja illan vastustaja Lokomotiv Jaroslav lähtivät molemmat otteluun pisteputkessa. Putket jatkuivat, sillä tämän kauden kolmas kohtaaminen päättyi Lokomotivin voittoon lukemin 2-3.

Maaleista vastasivat kotijoukkueesta Peter Reginin lisäksi Henrik Haapala sekä vierailijoilta Nikolai Kovalenko kahdella osumallaan ja voittomaalikilpailussa viidennessä parissa ratkaissut Staffan Kronwall.

Ottelu käynnistyi Jokereiden hallinnalla, mutta painostuksen jälkeen vieraat pääsivät vastahyökkäykseen ja järjestivät itselleen ottelun ensimmäisen ylivoiman. Mahdollisuutta vierasjoukkue ei pystynyt käyttämään hyvistä tilanteista huolimatta. Tämän rangaistuksen lisäksi Jokerit sai kolmesti kahden minuutin rangaistuksen antautumatta kertaakaan. Vieraat kuluttivat vauhdikkaan viihdyttävässä ottelussa jäähypenkkiä viidesti kaksiminuuttisillaan ja antautuivat ainoastaan kertaalleen ottelun avauserässä.

Regin laukoi ottelun avausmaalin kotijoukkueen pyörittäessä ylivoimaa. Maalin jälkeen otteluun tuli lisää sähköä ja joukkueet hyökkäsivät vauhdikkaasti päädystä päätyyn. Avauserän puolenvälin jälkeen vieraat joutuivat purkamaan paineen alta pitkänä kiekon päätyyn ja aloitusvoiton kunniaksi saivat jatkettua hyökkäyspeliään hetken, kunnes erän kuumin ketju Jesse Joensuu - Regin - Brian O'Neill jatkoi karuselliaan kotijoukkueen hyökkäyspäässä. Erän loppuminuuteilla Jokereiden kommunikaatiokatkoksen vuoksi vieraat pääsivät tasoittamaan ottelun lukemiin 1-1.

Toinen erä käynnistyi pelikatkojen siivittämänä, mutta erän edetessä vauhti kasvoi ja tilanteita sateli. Tässä erässä nähtiin lisämaali, sillä Lokomotiv nousi erän aikana johtoon luvuin 1-2. Kotijoukkueen hyvä ote katosi erätauon aikana ja vierailijat nappasivat otetta hetkittäin.

Viimeinen erä alkoi siitä, mihin avauserä jäi. Jokerit sai peliään raiteilleen ja erän avausmaalista vastasi kotijoukkue. Maalin jälkeen joukkue pääsi hieromaan illan toista ylivoimaansa, ja paine tuotti myöskin kahden miehen ylivoiman 53 sekunnin ajaksi. Erässä nähtiin lisäksi muitakin mahdollisuuksia molemmilla joukkueilla ylivoimilla sekä tasaviisikoin, mutta tasatilanteessa siirryttiin jatkoerään.

Jatkoerä alkoi molempien joukkueiden liukkailla hyökkäyksillä. Hyökkäyksistä huolimatta tasainen ottelu ratkaistiin vasta voittomaalikilpailussa, joka venyi viidenteen pariin ja Kronwallin konsolipelimäiseen ratkaisuun.

Maalivahdit Janis Kalnins ja Ilja Konovalov pelasivat ottelun joukkueidensa maalinsuilla. Tasaisessa kaksintaistelussa Kalnins ja Konovalov esittivät vakuuttavia otteita, jotka auttoivat joukkueittaan taistelemaan voitosta.