Lokomotiv Jaroslavl siirsi ratkaisun kuudenteen peliin - Jokerit menetti johdon kurittomuuden takia

KHL / Raportti
Lokomotiv oli maanantaina vahvempi Helsingissä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Lokomotiv Jaroslavl tuli selkä seinää vasten Helsinkiin Jokereiden vieraaksi, mutta onnistui ottamaan pakkovoiton lukemin 4-2. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Jaroslavlissa, jossa Jokereilla on seuraava katkon paikka.

Lokomotiv Jaroslavl rankaisi kurittomasti pelannutta Helsingin Jokereita ja kavensi ottelusarjan voitot 3-2. Lokomotiv otti maanantaina voiton Helsingistä lukemin 4-2.

Vierasjoukkue siirtyi ottelun avauserässä johtoon, mutta Jokerit kontrasi Antti Pihlströmin ja Jesse Joensuun maaleilla. 2–1 tilanteesta edettiin aina kolmanteen erään asti.

Kolmannen erän alussa Jokereiden johtavat pelaajat Peter Regin, Nicklas Jensen ja Mikko Lehtonen ottivat turhat jäähyt.

Yhtäkään ylivoimamaalia vierasjoukkue ei tehnyt, mutta kahden ensimmäisen jäähyn päättymisen jälkeen Grigori Denisenko ja Stephane Da Costa iskivät maalit mieheen, ja vierasjoukkueen edelle.

Jokereiden loppukirin tyrehdytti Artur Kajumov, joka laukoi kiekon nollakulmasta Janis Kalninsin ohi reilu kolme minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Ottelun suurin erottava tekijä oli maalivahtipeli. Ilja Konovalov pelasi riittävän hyvin vieraiden maalilla, kun taas Kalnins ei päässyt parhaimpaansa. Lisäksi Jokerit otti ottelussa kuusi jäähyä ja Lokomotiv vain neljä.