Jokerit palaa kotiin – vierasretki rajan taakse tuotti neljä tappiota ja kauden päättymisen

KHL / Raportti
Jokereiden erikoinen ja vaikea kausi sai katkeran päätöksensä, kun helsinkiläiset eivät voittaneet otteluakaan pudotuspeleissä.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Ottelusarja on ollut todella selkeästi Lokomotivin hallussa, ja siitä todisteena on nähtävillä venäläisjoukkueen 3–0 -johto ottelusarjassa. Helsinkiläisjoukkue ei saanut voittosarakettaan auki tänäänkään, joten Lokomotiv vei sarjan nimiinsä puhtain luvuin.

Jokerit lähti kohti kuolemanottelua muuttunein kokoonpanoin, kun Viktor Lööv sekä Alex Grant saivat väistyä Niklas Frimanin ja Jakub Krejčíkin tieltä. Viime ottelun joutuivat sen sjiaan jättämään kesken sekä Julius Junttila että Peter Regin.

Jokerit aloitti ottelun vahvasti ja joukkue pääsi myös ylivoimalle, mutta maaliviivaa lähemmäs kiekko ei tietään löytänyt. Ylivoiman jälkeen Lokomotiv alkoi kuitenkin näyttää tuttuja piirteitä pelistään ja syitä sille, miksi joukkue johtaa sarjaa selkeästi 3–0.

Lokomotiv sai jälleen ylivoimamahdollisuuden, jota joukkue ei heittänyt hukkaan. Avausmaali oli Aleksei Marchenkon käsialaa ja se syntyi ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Maalin jälkeen Jokerit ei päässyt enää erän alkua vastaavaan vireeseen, vaikka muutamia hyviä paikkojakin oli.

Lokomotiv pyrki pelaamaan viisasta peliä, ja odottamaan, että Jokerit tekisi virheitä. Sen sijaan Jonathan Pudas pääsi lyömään tasoitusmaalin. Hieman maalin jälkeen Jokerit sai myös ylivoimamahdollisuuden sen kuitenkin hukaten.

Sen sijaan Teemu Pulkkinen veti kiekon verkon perukoille tehden Lokomotivin ottelun toisen ylivoimamaalin, ja sarjan neljännen maalinsa. Näin ollen Pulkkinen on kokonaisuudessaan tehnyt sarjassa enemmän maaleja kuin Jokereiden pelaajat yhteensä.

Kesälomalle maaliskuussa

Jokereiden neloskenttä sai luotua maalipaikan aivan kolmannen erän alussa, mutta Antti Pihlström ei saanut kiekkoa maaliin. Jokereiden kauden ykkösmiehet eivät ole ottelusarjassa loistaneet, vaikka yksilöiden esiinmarssia on odotettu. Parhaimmassa tapauksessa sen odotetun ykkösrintaman takaa nousee esille uusia yksilöitä, mutta valitettavasti näin ei Jokereiden kohdalla käynyt.

Lokomotiville tapahtui muutamia unohduksia sekä virheitä, mutta Edward Pasquale nappasi yritykset, joista parhaimman sai kenties Saku Mäenalanen. Tästä ei kulunut aikaakaan, kun tilanne muuttui videotaululla lukemiin 3–1, kun Henri Ikonen menetti kiekon puolustusalueella. Maalintekijänä kunnostautui kolmannen kerran sarjassa Andre Petersson, ja Lokomotiv karkasi Jokereiden ulottumattomiin.

Lokomotiv kaunisteli vielä lukemia kapteeninsa Vladimir Tkachevin toimesta. Jokereille jäi siis ottelusarjasta ja koko kaudesta luu käteen, ja valmennus sai suuren palan mietittäväksi sen suhteen, mikä meni pudotuspeleissä pieleen.

Lokomotiv kuitenkin ansaitsi voiton, ja sarjan suora voitto oli ansaittu. Tässä tapauksessa numerot eivät valehdelleet. Jokerit tuli vierasretkelle Venäjälle, näki neljä tappiota ja lähti kesälomille.