Jokerit ei keksinyt kepposia maalintekoon, ja karkit jäivät saamatta

KHL / Raportti
Jokerit ei päässyt Lokomotivin ohi.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Helsingin Jokereilla oli Halloween-teemaisessa kotiottelussaan isoja vaikeuksia maalinteossa. Vierasjoukkue Lokomotiv puolusti tiiviisti ja rikkeettä, eikä Jokerit keksinyt riittävän hyviä juonia hyökkäykseensä.

Torstain ottelun juoni oli varsin selvä: Lokomotiv taisteli kovalla asenteella ja iski paikoistaan armotta. Jokerit puolestaan yritti viritellä hyökkäyksiään, mutta ei lopulta saanut oikein mitään aikaan.

Vieraat saivat otteluun loistavan alun, kun verkko heilui jo reilun minuutin pelin jälkeen. Jokerit ei päässyt enää missään vaiheessa kunnon kiriin. Isäntien ainoa osuma syntyi aivan loppuhetkillä joukkueen pelatessa ilman maalivahtia kolmen maalin takaa-ajoasemassa.

- Kovasti tehtiin töitä, mutta hakattiin päätä seinään. Maalinteko oli vaikeaa ja vastustajan maalivahti oli ilmiömäinen. Olisimme tarvinneet sen maalin, josta olisimme saaneet tarvittavan lisäenergian. Siinäpä se kupletin juoni tänään, jokeriluotsi Lauri Marjamäki huokasi.

Vieraiden luotsi Mike Pelino kiitteli joukkueensa taisteluilmettä ja 31 kertaa torjunutta Ilja Konovalovia.

- Olen ylpeä joukkueestani, joka teki kovasti töitä koko ottelun ajan. Maalivahtimme oli mahtava, ja erityisen onnellinen olen suomalaisen maalivahtivalmentajamme Jaakko Valkaman puolesta, kun voitimme hänen kotimaassaan. Tiivistettynä tosi hyvä ottelu meiltä, Pelino suitsutti.

Avauspeli tukossa

Lokomotiv tukki koko ottelun ajan keskustan todella hyvin ja hyydytti täysin etenkin Jokereiden hitaat lähdöt. Vieraat pistivät myös kovalla asenteella kroppaa kiekon eteen, mikä johti lopulta palkitoon.

- Oli siellä hyvääkin, mutta ei tietysti voi iloinen olla, kun turpaan tulee. Kovalla prosentilla iski kaveri maaleja, Marko Anttila mietti.

- He kyllä puolustivat hyvin keskustaa ja ottivat yllättävänkin ylhäältä kiinni. Ei se avauspeli lopulta muusta ollut kuin rytmityksestä kiinni.

Jokerit on saanut parissa kotipelissään täysin ilman ylivoimia, ja niin nytkin. Helsinkiläisten vastustajille on tuomittu tällä kaudella 169 minuuttia, mikä on toiseksi vähiten KHL:ssä. Ero eniten rikottuun Barysiin on huima, sillä heidän vastustajille on annettu 296 minuuttia.

- Siisti pelihän tämä oli molemmilta, ei kahvaa tai muuta. Ehkä meiltä puuttuu vähän rohkeutta hyökkäyspäässä kiekon kanssa, pitäisi haastaa ja ajaa keskelle, niin tulisi ehkä ylivoimiakin. Ei sen pitäisi sen kummempaa olla, Anttila päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle