Jokereiden vahva avauserä riitti voittoon - "Ansaittu voitto"

KHL / Raportti
Joensuu sai tiistainakin tuulettaa Lokomotivin maalin edessä.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Helsingin Jokerit kaatoi Lokomotiv Jaroslavlin pudotuspelien toisessa ottelussaan näyttävästi lukemin 5–1. Jokereiden voittoon riitti vahva ensimmäinen erä ja toisen erän alku.

Kotijoukkueen tehomiehenä hääri Brian O'Neill joka syötti kaksi neljästä maalista ja tehot 1+1 merkkauttanut Marko Anttila. Maalinteossa Anttilan lisäksi onnistuivat Sami Lepistö, Antti Pihlström, Saku Mäenalanen ja David Sklenicka. Lokomotivin maalista vastasi toisessa erässä ylivoimalla Magnus Pääjärvi.

Janis Kalnins palasi Jokereiden maalinsuulle reilun kahden viikon tauon jälkeen ja torjui voiton eteen 16 kertaa.

— Jälleen tosi hyvä peli Jokereilta. Ansaittu voitto heille tänään ja ansaitusti sarjassa 2–0 -johtoon. He tekivät sen, mitä heidän pitikin kotipeleissä tehdä. Nyt me menemme kotiin ja teemme sen, mitä meidän pitää kotona tehdä, kommentoi Mike Pelino ottelua.

Jokereiden vahva avauserä myrkkyä Lokomotiville

Jokerit aloitti äärimmäisen vahvasti KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisen osaottelun. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue heilutti verkkoa kolmesti ja pakotti Lokomotivin vaihtamaan maalivahtia.

Alkutahdit pelille löi Anttila ottelun toisella minuutilla. Neloskentän laituri sai kiekon aloitusvoiton jälkeen ja laukoi terävän rannelaukauksen etukulmaan.

Erän puolivälissä Jokerit siirtyi 2–0 -johtoon joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Peter Regin, O'Neill ja Sklenicka lähtivät ylivoimahyökkäykseen omista. Hyökkäyssiniviivan jälkeen O'Neill levitti kiekon Sklenickalle, jonka terävä rannelaukaus painui etuyläkulmaan.

Tasan viisi minuuttia myöhemmin Jokerit onnistui kolmannen kerran ja tällä kertaa ylivoimalla. Ottelusarjan viides ylivoima tuotti neljännen ylivoimamaalin, kun pyörityksen päätteeksi O'Neill levitti siniviivassa kiekon Lepistölle, jonka lämäri painui Ilja Konovalovin kainalosta sisään.

3-0 maalin jälkeen teki Lokomotivin päävalmentaja Pelino ratkaisun ja vaihtoi maalille ensimmäisen ottelun aloittaneen Aleksandr Lazushinin.

— Tuollaisen alun haluaa joukkueelle, mitä oli tänään. Ensimmäinen erä ja peli ratkesi siihen. Hyvä fiilis oli tänään hallissa ja kiva oli pelata kotiyleisön edessä. Paljon onnistumisia joukkueen sisällä. Matka jatkuu, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelua.

Jokereiden pelikuri alkoi hiipua toisessa erässä

Vahvan avauserän jälkeen Jokerit tuli myös terävästi toiseen erään. Reilun neljän minuutin jälkeen Mäenalanen iski kotijoukkueen 4–1 -johtoon maalin edustalta. Tämän jälkeen kotijoukkueen Aleksi Halme sortui turhaan hyökkäysalueen jäähyyn, joka johti Lokomotivin kavennusmaaliin ylivoimalla.

Sklenickan rannelaukaus helähti komeasti yläkulmaan ensimmäisen erän puolessa välissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Lokomotivin ykkösylivoima pyöritti peliä mallikkaasti ja Pääjärvi pääsi maalin edustalta ohjaamaan Stephane Da Costan ohjattavaksi tarkoitetun laukauksen ohi Kalninsin.
Kavennusmaalin jälkeen pelissä jäähyiltiin lisää, mutta erikoistilanteista ei syntynyt maaleja, vaikka vieraiden pelaaja pääsikin alivoimalla karkuun.

Toisen erän lopulla Jokerit alkoi passivoitumaan ja tämä aiheutti ottelusarjan ensimmäiset kunnon paineet Lokomotivilta narripaitojen alueelle, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kolmannessa erässä tunteet kävivät kuumina

Lokomotiv viritteli kiriä kolmannen erän alussa, mutta Jokerit puolusti sitoutuneesti ja iski terävästi vastaan, kun paikka sille oli.

Vieraiden paras paikka maalintekoon syntyi erän puolivälin jälkeen, kun Jokereiden tähtipuolustaja Mikko Lehtonen sai huitomisjäähyn. Lokomotivin ylivoima oli kuitenkin heppoista.

Erän viimeisellä kympillä nähtiin pieniä nujakoita, kun vieraat hakivat asetelmia torstaina käytävään sarjan kolmanteen otteluun.

Loppulukemat 5–1 alivoimalla tyhjiin vajaa minuutti ennen loppua iski Pihlström.