Jokerit kiri kolmen maalin takaa voittoon

KHL / Raportti
Jokerit polkaisi päätöserässä Kunlun Red Starsin ohi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden voitto Kunlun Red Starsista ei tullut helpolla. Kiinalaiset painelivat jo 3-0-johtoon, mutta päätöserässä isännät painoivat rinnalle ja lopulta ohi.

Jokereiden ja Red Starsin vääntö oli varsin kaksijakoinen. Etenkin avauserä oli varsin sekavaa kiekkoa, jota vieraat hallitsivat. Helsinkiläisjoukkue heräili kuitenkin vähitellen. Pelin loppupuolella Red Starsilla ei ollut mitään jakoa, kun kiekkoa oli koko ajan vieraspäädyssä.

Kova paine toi lopulta isäntäjoukkueelle halutun lopputuloksen, kun Mikko Lehtonen pamautti voittomaalin vain pari minuuttia ennen loppua.

- Valmistauduimme hyvin ja saimme loistavan alun. Avauserän jälkeen mahtava tulos 2-0, ja siihen vielä toisessa yksi maali lisää. Sitten jalka nousi pois kaasulta ja Jokerit tuli jatkuvasti päälle, huokasi Kunlun Red Starsin luotsi Curt Fraser.

- Emme enää saaneet omaa peliämme käyntiin ja olimme koko ajan vain huonompia ja huonompia. Se on epätyypillistä meille, sillä yleensä olemme jaksaneet pitää paketin kasassa.

Hyvässä vireessä olevan jokerinipun pelissä on viime aikoina ajoittain ollut ongelmia. Peli ei ole aina lähtenyt rullaamaan täysillä heti alusta lähtien.

- Meillä on kovat odotukset ja paineet, kun koko ajan pitäisi voittaa etenkin kotona. Olemme nyt pelanneet pitkään hyvin, ja viime peleissä on alkanut näkyä henkisen väsymisen merkkejä. Ollaan se puoli metriä perässä, eikä jakseta enää ponnistaa, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki tuskaili.

- Toisella erätauolla muistutimme, että torstainakin tulimme koko ajan takaa rinnalle ja lopulta voitimme. Kova suoritus nousta 3-0-tappiosamasta voittoon, kertoo henkisestä vahvuudesta.

Red Starsissa ei uutta vuotta juhlita

Jokereiden oli kahdessa jälkimmäisessä erässä todella ylivoimainen ja voitti niiden laukaustilaston 27-8. Avauserän lepsuhko pelailu teki illasta kuitenkin hikisen ja vasta päätöserän hurmio vei voittoon.

- Oli kyllä aneemitset 40 minuuttia. Huikea kolmas erä, siinä pelasimme kuten olisimme halunneet pelata heti alusta lähtien, mietti voittomaalin iskenyt Lehtonen.

- Kaveri iski alussa maaleja vähän varkainkin, ehkä vähän lamaannuimme siitä. Päätöserässä tiesimme, että jos kaveri ei pääse mihinkään ja jauhamme heidän päädyssä, niin tulemme vielä ohi. Tärkeä voitto, vaikka ei tullut helpolla.

Pudotuspelipaikassa kiinni oleva kiinalaisjoukkue koostuu pääsääntöisesti pohjoisamerikkalaisista pelaajista. Kiinassa on viikonlopun aikana valtavat juhlat ja ihmisillä ainoat vuosilomansa, kun rotan vuosi alkaa. Red Starsissa ei kummoisia juhlallisuuksia kuitenkaan pidetä.

- Kiinasta ei tule tälläkään hetkellä kovin hyviä uutisia. Elämme hankalaa aikaa, ja mekin olemme loppuvuoden reissussa. Vaikka organisaatiossa onkin mukana muutamia kiinalaisia, joita yritämme kehittää olympialaisiin, ei tässä juhlimaan ehdi. Pureksimme tämän ottelun läpi ja jatkamme seuraavaan, Fraser viittasi Kiinan virusepidemiaan.

Olli Palola on joukkueen ainoa suomalaispelaaja, mutta hän on tällä hetkellä sairaustuvalla.

- Kaipaan todella häntä kokoonpanoomme. Ikävä loukkaantuminen harjoituksissa, ja haluaisimme hänet jo kentälle. Toipuminen ei kuitenkaan ole oikein edennyt, ja vaikka kuinka toivoisimme, niin emme saa häntä vielä hetkeen takaisin, Fraser.

» Lähetä palautetta toimitukselle