Jesse Joensuun hattutemppu takasi Jokereille voiton Sotšista

KHL / Raportti
Jesse Joensuu loisti maanantain kotiottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Läntisen konferenssin piikkipaikalla majaileva Helsingin Jokerit kohtasi maanantaina kotonaan HK Sotšin. Erityisesti ottelussa nousi esiin ykkösketjun laitahyökkääjä, Jesse Joensuu, joka paukutti kolme ylivoimamaalia. 4–2-lukemiin päättynyt mittelö toi Jokereille kauden yhdeksännen voiton.

Jokereilla oli takanaan kahden ottelun vieraskiertue, josta mukaan lähti voitto ja tappio. Kolmesta edellisestä ottelusta joukkue oli onnistunut saalistamaan vain puolet tarjolla olleesta kuudesta pisteestä. Maanantaina Jokerit nappasi voiton tehokkaan ylivoimapelin ansiosta.

Ottelu alkoi Sotšin hallinnassa, eikä Jokerit saanut kiinni pelin vauhdista. Kotijoukkue pääsi kaksi kertaa ylivoimalle ensimmäisen erän aikana. Näistä ensimmäinen ei onnistunut alkuunkaan, sillä Sotshin alivoimanelikko puolusti erinomaisesti.

- Alku ei ollut ihan sitä mitä haimme. En tiedä, johtuiko se siitä, että meillä oli pari päivää vapaata, ja vastustaja oli pelannut toissapäivänä. Heillä oli parempi pelirytmi, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Toisen ylivoiman aikana punakeltainen kotijoukkue oli kuitenkin saanut pelinsä kuntoon, ja tämä tuotti tulosta. Kanadalaispuolustaja Alex Grant laukoi viivalta, ja Jesse Joensuu ohjasi kudin verkkoon.

Erän lopussa Jokereiden Brian O'Neill lähti boksiin väkivaltaisuudesta, ja vieraat rankaisivat. Sotshin maalintekijäksi kirjattiin kanadalainen Eric O'Dell. Erätauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteesta.

Peli ratkesi toisessa erässä

Toisessa erässä Jokereiden ruuti oli kuivaa. Heti alkuun Nicklas Jensen upotti pelivälineen vierasverkkoon. Sotši-valmentaja haastoi maalin, mutta pitkän syynäämisen jälkeen se kuitenkin hyväksyttiin. Paria minuuttia myöhemmin Joensuu iski illan toisen täysosumansa ylivoimalla. Hattutempun ja Jokereiden neljännen maalin hän kuittasi itselleen jälleen vieraspelaajan istuessa boksissa.

- Tietysti hieno fiilis saada hattutemppu. Sain hattutempun viimeksi AHL:ssä vuonna 2010. Kun on hyökkääjä ja pelaa jääkiekkoa, niin maalejahan tässä kaikki yrittävät tehdä, Joensuu kertoo.

Myös Marjamäki oli tyytyväinen Joensuun otteisiin.

- Olen todella tyytyväinen Jesseen. Hän ei ole mikään maalineduspelaaja, vaikka tekeekin siitä paljon maaleja. Joensuu sopii kuin nenä päähän John Normanin ja O'Neillin kanssa. Hän on iso pelaaja myös kopissa ja on joukkueen varakapteeni. Hän pitää meininkiä yllä ja huolta koko joukkueesta.

Erän loppu oli jäähypainoitteinen. Jokereiden Viktor Lööville vihellettiin 5+10 minuuttia huitomisesta. Viiden minuutin alivoima kuitenkin vaihtui tasavajaaksi parin minuutin jälkeen Sotšin rangaistuksen johdosta. Lopussa vielä kolmen maalin Joensuu lähti jäähylle. Tulosta ei kuitenkaan kummankaan joukkueen osalta tullut.

Alkukaudella Jokereiden toisen erän maalintekotehokkuus on puhututtanut. Kolmessa edellisessä pelissä toinen erä on kuitenkin ollut Jokereille vaikea. Vaikeuksien hälveneminen maanantaina oli helsinkiläisille helpotus.

Viimeisessä erässä vierasjoukkueen Damir Musin nosti Sotšin kahden maalin päähän. Maali syntyi ajassa 46:17. 

- Kolmannessa erässä meidän ei ollut tarkoitus siirtyä puolustuspeliin. En tiedä miksi me silti vain puolustimme. Sotši sai ihan ansaitun maalin siinä. Lopun hoidimme kuitenkin tyylikkäästi kotiin.

Seuraavaksi vastassa SKA

Jokereiden seuraavassa pelissä riittää haastetta, sillä Pietarin SKA saapuu lauantaina Helsinkiin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran, ja tuolloin pietarilaiset veivät voiton jatkoajalla.

- SKA on todella kova mittari. Se on sellainen karkki, joka odottaa lauantaina. Aika siistiä päästä pelaamaan. Hävisimme taas Pietarissa ja olemme hävinneet SKA:ta vastaan paljon, Joensuu pohtii.

- Henkilökohtaisesti minun täytyisi pelata enemmän samalla tavalla kuin mitä pelaan normaaleja pelejä. Ei saa ajatella, että nyt on pakko voittaa. Siihen pitää latautua kuten mihin tahansa runkosarjapeliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle