Ennatyksellisen alhainen yleisö seurasi, kun Jokerit kaatoi Minskin – "Euroopan paras lätkä" ei kiinnosta

KHL / Raportti
Tomi Mäki onnistui maalinteossa pitkästä aikaa.
Jokerit nappasi voiton maalirikkaassa ottelussa, joka ei kiekkokansaa liialti kiinnostanut. Ottelun loppunumeroiksi muodostuivat 5-3.

Helsingin areenaan ottelua saapui seuraamaan maanantaina vaivaiset 7072 katsojaa. Lukema on koko kauden heikoin. Kotijoukkueen fanikatsomo Eteläpääty jaksoi kuitenkin pitää muutoin uinuneessa hallissa tunnelmaa ajoittain yllä. Kotijoukkue palkitsi harvalukuisen katsojajoukon runsasmaalisella ottelulla ja voitolla Minskin Dynamosta.

– Pelin taso on hieno ja en näe, minkä vuoksi otteluita ei kannattaisi tulla katsomaan. Tuolla tuottamamme peli on Euroopan parasta lätkää, kertoo helsinkiläisten illan onnistuja Tomi Mäki jääkiekkoväelle syyn saapua hallille.

Sininen oli illan väri Helsingin areenassa.

Mäen ohella kotijoukkueen voittoon päättyneessä ottelussa suurimpia onnistujia olivat kaksi maalia iskenyt John Norman sekä ruotsalaisen osumiin esityöt tehnyt Brian O'Neill. Jokerit-legenda Mäki puolestaan summasi ottelussa tehopisteet 1+1.

– Onnistumiseni tai panos joukkueelle eivät välttämättä aina tule pisteiden kautta, mutta kivaa pystyä auttamaan joukkuetta myös tuolla tavalla, sanailee ensimmäisen maalinsa sitten toissa kauden iskenyt Mäki.

"Yleisö ainakin tykkää" – Lauri Marjamäki ei pitänyt huolimattomuudesta

Heti ottelun alkuun nähtiin useita osumia. Ainoastaan vajaan kahden minuutin pelin jälkeen isäntäjoukkue siirtyi 1-0 -johtoon Sakari Mannisen ohjattua Viktor Löövin lähettämän laukauksen ohi vieraiden maalia vartioineen Mikhail Karnaukhovin. Kaksi syöttöä ottelussa tililleen merkkauttanut ruotsalaispuolustaja nousi kokoonpanoon Oliver Lauridsenin pelikiellon myötä.

Vieraat tulivat tasoihin tasan kaksi minuuttia myöhemmin, kun valkovenäläisten kakkosketjun laituri Dmitri Bunitsky onnistui yllättämään Janis Kalninsin Jokerit-maalilla rannelaukauksellaan helpohkosti. Helsinkiläisten puolustuskaan ei tilanteessa ollut täysin hereillä.

Lisää tarjottiin yleisölle vielä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, kun Mäki iski maalinsa ilmasta sisään ja siirsi Jokerit takaisin kuskin paikalle, josta se ei enää ottelun aikana luopunut.

Sekavahkon alun aikana kiekko poltteli molempien joukkueiden lavoissa. Kun erää oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia, iski kotijoukkueen ykkösnyrkki limpun nuottaan. Maalintekijänä hääri ketjun sentteri Norman.

– Yleisö ainakin tykkää, kun tulee maaleja. Turhia lapsuksia tulee meille, kommentoi isäntien vastuuvalmentaja Lauri Marjamäki ottelun jälkeen.

– Siirtymiset puolustusalueelle ja siitä jatkopelaamiset puolustuspelin kanssa olivat avauserässä huolimattomia, jatkaa Marjamäki Jokereita vaivanneista helpoista virheistä.

Vierailija kavensi ottelun numeroiksi 3-2 alle minuutti ennen avauserän päätöstä, kun toisesta aallosta mukaan hyökköykseen viilettänyt ja kaksi maalia otteluun iskenyt puolustaja Kristian Khenkel pääsi ampumaan ranteella keskustasta kiekon vapaasti verkkoon.

Tahti rauhoittui hieman ottelun edetessä

Avauserän maalikarkelot riittivät Karnaukhoville ja vierailija vaihtoi maalilleen ruotsalaisen Jhonas Enrothin ottelun toiselle jaksolle.

Toisessa erässä Jokerit sai peliinsä hieman järkeä ja otti pelivälineen hallinnan itselleen. Maalipaikkoja se sai luotua runsaasti, mutta kiekko löysi tiensä maaliin vain kertaalleen, kun isäntien ylivoima pyöri tehokkaasti ja Norman räppäsi illan toisen osumansa.

Ylivoima toimi isännillä mallikkaasti ja se onnistui myös kolmannessa erässä kertaalleen erikoistilanteesta, kun Jesse Joensuun laukaus painui komeasti häkkiin.

– Tykkäsin siitä, miten tehtiin yhdessä töitä ja pystyttiin jättämään SKA-peli taakse ja menemään eteenpäin. Saatiin ylivoimalla onnistumiset tärkeisiin paikkoihin, sanaili Mäki Jokerien otteista viitaten lauantaiseen rökäletappioon Pietarin SKA:lle.

Minsk sai kavennettua vielä lukemiksi 5-3, jotka olivat ottelun loppunumerot. Ottelun loppuhetkillä vierasjoukkue kulutti jäähypenkkiä urakalla, mutta kotijoukkue ei onnistunut lisäosumia iskemään.

Jokerien seuraava ottelu on Helsingissä keskiviikkona, kun Vitjaz Podolsk saapuu haastamaan isännät. Joukkueessa pelaa kaksi suomalaista, maalivahti Joni Ortio sekä hyökkääjä Miro Aaltonen.