Helsingissä nähtiin runsasmaalinen ottelu, kun Jokerit riisui Riian Dinamon aseista – Manninen viiletti rautaisessa lyönnissä

KHL / Raportti
Helsingin areenaan ottelua oli saapunut seuraamaan 8537 katselijaa, joilla oli hymy herkässä kotijoukkueen mättäessä maaleja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit nappasi suurinumeroisen voiton Riian Dinamosta maanantaina loppulukemin 7-3. Ottelu oli Jokereille viimeinen Helsingissä yli kolmeen viikkoon.

Jokerit oli Helsingissä maanantain kotiottelussaan Riian Dinamoa vastaan selkeästi niskan päällä, mutta sitkeästi taistellut vierasjoukkue piinasi isäntiä kaksi ensimmäistä erää. Kotijoukkueen kolmannen jakson maalitalkoiden myötä ottelusta muodostui kuitenkin 7-3 -murskavoitto. Joukkue latoi viimeiseen erään peräti neljä maalia, joista kaksi syntyi ylivoimalla. Kun tultiin toiselta erätauolta, valotaulu osoitti lukemiksi vasta 3-2 isännille.

Kahden viimeisellä jaksolla syntyneen ylivoimaosuman lisäksi Jokerien erikoistilannepelaaminen pyöri mallikkaasti myös ensimmäisessä erässä. Helsinkiläisten avausmaali syntyi ainoastaan pari sekuntia kentällisten täyttymisestä isäntien illan ensimmäisen ylivoiman jälkimainingeissa. Kokonaisuudessaan helsinkiläiset saivat viisi ylivoimamahdollisuutta.

Isäntien suurin yksittäinen syömähammas oli Sakari Manninen, joka iski ottelussa neljä tehopistettä (2+2), jotka siivittivät miehen nousun koko KHL:n pistepörssin sijalle kahdeksan. Isänniltä maalinteossa kahdesti onnistui myös Nicklas Jensen, jonka hattutemppu oli lähellä, kun tämä laukoi Mannisen toista maalia edeltäneellä laukauksellaan kiekon yläputkeen merkkauttaen vielä loppuhetkillä illan kolmannen tehopisteensä.

– Vauhdikas peli oli ja mitä pidemmälle ottelu meni, niin saatiin enemmän paikkoja. Pari ensimmäistä erää oli ihan maalin peli, mutta sitten vähän repsahti, sanaili Manninen joukkueensa otteista.

– Meillä on hyvä ja laaja materiaali. Kaikki pystyvät ratkaisemaan, tänään oli minun vuoroni, toteaa 26-vuotias hyökkääjä nöyrästi ja omaa huippusuoritustaan korostamatta.

Jokerien kapteenina Peter Reginin loukkaantumisen johdosta toimiva Sami Lepistö tarjoili esityön kolmeen helsinkiläisten maaliin. Kippari pohjusti kaikki erikoistilanteiden seurauksena helsinkiläisille syntyneet osumat.

Kaksi maalia tehneiden miesten lisäksi joukkueesta löytyi kolme eri maalintekijää: kanadalaispuolustaja Alex Grant, ruotsalaissentteri John Norman sekä kolossihyökkääjä Marko Anttila, osuivat maaliin kertaalleen, kukin vuorollaan. Anttilan osuma syntyi tyhjään Dinamo-nuottaan.

Jokerit esiintyi totuttuun tapaan tehokkaasti laajalla rintamalla. Tällä kaudella jo 19 eri pelaajaa helsinkiläisjoukkueen riveistä on onnistunut heiluttamaan maaliverkkoa.

Seuraavat kotiottelut eivät suinkaan narripaidoilla ole Helsingin areenalla, vaan joukkue pakkaa varusteet ja esiintyy seuraavissa kotiotteluissaan Tallinnassa. Ensin perjantaina joukkue kohtaa Moskovan Spartakin ja sunnuntaina Viron pääkaupungissa on vastassa Severstal Tšerepovets.

– Hyvillä fiiliksillä sinne ja saadaan varmasti hyvä tunnelma, päättää Manninen.

Seuraavan kerran Jokerit pelaa tutussa kotihallissaan vasta 14.11., sillä Tallinnan kamppailujen jälkeen käynnistyy pitkä vieraskiertue.