Kärkipelaajat astuivat esiin – Jokereille helpottava 7–2-voitto

KHL / Raportti
Janis Kalnins esiintyi tolppien välissä vakuuttavasti.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit murskasi kotikaukalossaan hyvin kautensa aloittaneen Dinamo Riian. Voitto tuli helsinkiläisille hyvään saumaan, sillä joukkueella on seuraavaksi edessä pitkä viiden ottelun vierasputki.

KHL-kauden kolmas ottelu toi Hartwall Arenalle vieraaksi Dinamo Riian. Jokerit lähti pesemään kasvojaan kahden tappion jälkeen maalillaan latvialainen Janis Kalnins. Torjujanvaihdos toi suotuisan lopputuloksen, vaikkei oman pään tilkkiminen ollutkaan välttämätöntä kotijoukkueen heiluttaessa verkkoa peräti seitsemän kertaa.

Ensimmäisessä erässä Jokerit alkoi vihdoin antaa katetta "enemmän pelissä" -mainoslauseelleen. Vastustajien iholla oltiin kärkkäästi heti alusta asti, ja kova yritys palkittiin seitsemän minuutin pelin jälkeen. Steve Moses leikkasi ahnaasti oikealta sisään ja vippasi kiekon rystyltä ohi maalivahti Kristers Gudlevskisin.

Dinamo-valmentaja Girts Ankipans haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta syytä maalin hylkäämiselle ei löytynyt. Mosesille osuma oli varmasti helpottava, sillä heti seuraavassa vaihdossa hän hassutteli Riika-puolustusta jo uudemman kerran. Jokerien toinen maali syntyi puolestaan ylivoimalla, kun Mikko Lehtosen laukaus kimpoili maalin kulmalla odottelevalle Peter Reginille, jolla oli helppo työ putata kiekko sisään.

Vielä ensimmäisessä erässä Riga-huudot kaikuivat hallissa tasaiseen tahtiin, mutta vierasfanien sinnikkyys ei kantanut erätaukoa pidemmälle. Tästä piti huolen kotijoukkue.

Maaleja koko rahalla

Jokerit aloitti myös toisen erän myrskyn lailla. Pelikello ehti käydä vain 20 sekuntia, kun Petri Kontiola ohjasi tilanteeksi 3–0. Tässä kohtaa ottelu muuttui todelliseksi maalintekokilpailuksi. Ensin Nicklas Jensen pyöräytti vanhanaikaisella Gudlevskisin vaihtoon, ja 12 minuutin kohdalla Lehtonen iski ylivoimalla lukemiksi jo 5–0.

Riialta hanttiin laittoi kovimmin ruotsalainen Jacob Berglund, joka viimeisteli erän lopulla kaksi komeaa osumaa. Molemmilla kerroilla kiekko löysi tiensä aivan jokerimaalin ylähyllylle, joten Kalninsia ei maaleista käy syyttäminen. Jokereille kuudennen osuman laukoi Jensen, jolle maali oli niin ikään illan toinen.

Kolmannessa erässä nähtiin lisää onnistumisia, kun Ahti Oksanen pääsi maalin makuun heti ensimmäisessä KHL-ottelussaan. Maukkaan esityön maaliin teki ylivoimalla Henrik Haapala. Lopun rentoa pelailua varjosti valitettavasti kahden jokeripelaajan poissaolo. Puolustajat Lehtonen ja Alex Grant putosivat joukkueen vahvuudesta toisen erän jälkeen.

Kontiola, Moses ja Sami Lepistö viettivät kaikki kolmen pisteen iltaa. Kontiolalle kaksi syöttöä tiesivät myös komeaa merkkipaalua, kun hän ylitti 200 syöttöpisteen rajan KHL:ssä. Valmentaja Lauri Marjamäki oli luonnollisesti tyytyväinen tulosyksikkönsä suorituksiin.

– Johtavat pelaajat näyttivät tänään mallia. Sitä oli helppo seurata.