KHL / Raportti
Brian O`Neill upotti Moskovan Dinamon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit ei antanut tyhjien katsomoiden häiritä suoritustaan, kun se möyhensä vierailijaksi saapuneen Moskovan Dinamon. Isäntien maestrona hääri jälleen kerran Brian O`Neill, joka nakutti neljä tehopistettä.

Jokerit oli hallitseva osapuoli pelin alussa ja paineli johtoon jo avausvaihdossa. Ajoittain vieraat pääsivät rikkomaan peliä, kun Jokereiden välimatkat kentällä venyivät liikaa. Tahtipuikko pysyi kuitenkin pääosin isäntien hallussa.

Toisessa erässä nähtiin pelin upein suoritus, kun illan tähti Brian O'Neill jallitteli vieraita lähes nöyryyttävästi ja nakkasi upean rystylätyn David Krejcikin lapaan. Pakki tälläsi suoraan syötöstä ylänurkkaan ja lukemiksi 2-0.

Peli taputeltiin erän puolivälissä Jokereiden parilla ylivoimamaalilla. Huomionarvoista Jokereiden pelissä oli pakkien innokas laukominen ja hyökkääjien maalineduspeli.

Päätöserä oli enää lähinnä muodollisuus ja lopulta Jokerit marssi voittoon 6-1-lukemin.

- Jokerit teki heti alkuun maalin ja peli lähti menemään huonosti, vaikka kuinka yritimme. Emme vain saaneet mitään aikaan. Toiseen erään tuli jäähyjä ja vastustaja ratkoi kovalla prosentilla. Loppu oli sitten enää pelailua, harmitteli Dinamon valmentaja Vladimir Krikunov ottelun jällkeen.

O'Neill liekeissä

Yksi pelin ratkaisevista elementeistä oli ykköskenttien ero. Jokereiden ykkösnimet ratkoivat ottelun: O'Neill summasi peräti lukemat 1+3 ja Jesse Joensuu säesti kahdella maalillaan. Vieraiden tähdet eivät puolestaan saaneet tulosta aikaan ja joutuivat pelin loppupuolella hetkeksi jopa penkin päähän. Kentät pelasivat alussa paljon vastakkain, mikä nostaa isäntien ykkösvitjan suorituksen arvoa entisestään.

Jokerit sai unelma-alusta hyvän vireen päälle, eikä vierasjoukkue päässyt pelin päälle oikein missään vaiheessa. Isännät veivät myös aloituksista peräti kaksi kolmasosaa.

- Jokerit oli todella hyvä tänään. Kiva oli nähdä alusta asti, että liikuttiin ja kamppailtiin hyvin. Taktisesti pelasimme viisaasti. Alussa jäi muutama tilanne keskialueelle, mutta sen jälkeen olimme hyviä ja erikoistilanteet toimivat, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi Viasatin haastattelussa.