Loppusummeri oli Jokerien perjantai-illan kohokohta

KHL / Raportti
Nicklas Jensen iski Jokerien toisen osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerien runkosarjan päätöksessä nähtiin kahdeksan maalia ja epäjääkiekkoa, kun Dinamo Minsk haki 5–3-voiton Helsingistä.

Maaleja tarjoiltiin taas Ilmalassa.

Perjantain maalikarkelot päättyivät Jokereiden 3–5-tappioon Dinamo Minskistä. Peli oli Jokereille viikon kolmas kotikaukalossa, ja näissä peleissä Helsingin areenan yleisölle tarjoiltiin peräti 25 maalia.

Samalla Jokerit päätti perjantaina runkosarjansa. Koko viikko on ollut Jokereilta enemmän tai vähemmän pelailua, sillä tuloksellista painetta ei ole ollut. Läntisen konferenssin nelossija on ollut jo sinetöitynä.

Panoksettomuus näkyi Jokerien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan myös kaukalossa. Joukkuetta on vaikea valmistaa peliin henkisesti, kun todellista painetta voitosta ei ole.

– Loppusummeri oli tänään parasta meille. Vaikea pelata merkityksettömiä pelejä, kun on koko ajan fiilis, ettei sattuisi mitään.

– Emme saaneet itseämme valmiiksi, että olisimme voineet pelata tuon paremmin. Tämä oli vaikea peli itse kullekin. Kun on pikkaisen vajaa jo pelin alussa, se näkyy joka puolella, Marjamäki pohti.

Jokerien Marko Anttila yhtyi päävalmentajan näkemyksiin.

– Vähän se oli tuollaista epäjääkiekkoa. Sattui vähän kaikennäköistä. Oli huolimattomuutta, mutta ehkä se on ymmärrettävää. Ei ollut helppo peli, Anttila tuumi.

Pulkkinen ratkaisi päätöserässä

Jokerien Jesper B. Jensen aloitti verkkojen heiluttamisen, kun peliä oli takana vasta 48 sekuntia. Sen jälkeen Dinamo tosin sai otteen tulostaululla.

Jokerit oli tappiolla toisen erän lopussa 2–3, kunnes Geoff Platt lapioi 3–3-tasoituksen maalin edestä. Tilannetta tutkiskeltiin tosin pitkä tovi videolta, sillä Dinamo haastoi maalin. Rikettä ei kuitenkaan ollut.

Entisen kotiyleisönsä edessä pelannut Dinamon Teemu Pulkkinen ohjasi päätöserässä 4–3-voittomaalin. Seurasi räväkät ja riehakkaat tuuletukset.

– Tuli pieni tunteen purkaus, joo, Pulkkinen sanoi pelin jälkeen.

– Oli hauskaa tehdä täällä maali, hän jatkoi.

Pulkkisen maalin jälkeen jälkeen vieraat laittoivat luukut kiinni. Keski- ja puolustusalue tukittiin niin tiiviiksi, että Jokerit pyöriskeli pelin ulkopuolella. Viimeisen osuman Dinamo sivalsi tyhjään maaliin.

Jokerit aloittaa pudotuspelit maanantaina. Dinamo sen sijaan suuntaa kesälomille.

» Lähetä palautetta toimitukselle