Jokerit kasvatti voittoputkeaan viiteen otteluun – nyt kaatui Teemu Pulkkisen edustama Dinamo Minsk

KHL / Raportti
Jokerit möyhensi perjantai-iltana kotonaan Dinamo Minskin ja kasvatti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit möyhensi kolmannen erän kirillään Dinamo Minskin ja nappasi tililleen jo viidennen perättäisen voiton lukemin 3–2. Ilman ykkösmaalivahtejaan pelannut Minsk näytti jo vievän ottelun nimiinsä, mutta hukkasi pelinsä totaalisesti kolmannessa erässä.

Jokerit kohtasi perjantai-illan kierroksella kotonaan Valko-Venäjältä Helsinkiin matkanneen Dinamo Minskin. Jokereilla oli otteluun lähtiessä mielessä revanssi joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta Minskissä, joka päättyi valkovenäläisten 5–0-murskavoittoon.

Minsk antoi Jokereille etumatkaa illan otteluun maalivahtiosastolla. Valkovenäläisten ykkös- ja kakkosmaalivahteina torjuvat Jhonas Enroth ja Alexander Osipkov eivät kumpikaan pukeneet illan otteluun. Vierasjoukkueen maalilla aloitti kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Mikhail Karnaukhov, jonka edelliskauden torjuntatilasto 89,20% ei ollut KHL:n kauneimmasta päästä.

Jokerit lähti otteluun terävällä otteella. Punakeltaiset pyörittivät ahnetta karvauspeliä, ja onnistui luomaan useamman vaarallisen maalintekopaikan hyökkäysalueen keskustaan. Minskin maalinsuulla aloittanut Karnaukhov oli kuitenkin valmiina kantamaan vastuuta heti alkuminuuteista alkaen torjuen Jokereiden vaarallisia maalintekotilanteita kerta toisensa jälkeen.

Ottelun kahdeksannen peliminuutin kohdalla Minsk-vahti joutui kuitenkin nöyrtymään vierasjoukkueen heikon puolustamisen seurauksena. Jokereiden voimahyökkääjä Jesse Joensuu harhautti näyttävästi tyhjää luutineen Minsk-puolustaja Vladislav Yeryomenkon, karkasi puolittaiseen läpiajoon ja onnistui ohittamaan Minsk-vahdin.

Jokereilla oli heti maalin jälkeisessä vaihdossa mahdollisuus karata 2–0-johtoon jälleen Joensuun ansiokkaan pelin ansiosta. Vain hetki 1–0-osuman jälkeen Joensuu rakenteli voimakkaan luistelun seurauksena erinomaisen maalipaikan Antti Pihlströmille, jonka lyöntilaukaus b-pisteiden välistä kilpistyi kuitenkin suoraan Karnaukhovin varusteisiin.

Jokerit paikkasi toisen erän virheet hurmiollisella päätöserällä

Jokereiden avauserän vahva peli oli heti toisen erän alussa lyöty vierasjoukkueen napatessa ottelun pelitilanteet haltuun. Minsk tuli toiseen erään selvästi kotijoukkuetta paremmalla ilmeellä, mikä alkoi näkyä myös tuloksessa.

Näyttäviä otteita esittänyt Jokerivahti Janis Kalnins oli voimaton Minskin erän alkuun saaman ylivoiman edessä Andrei Stepanovin iskiessä tasoituksen kotijoukkueen verkkoon Drew Shoren namupassista. Vieraat iskivät jäähyrikkaassa erässä vielä toisen osuman siirtyen ottelussa johtoon Alexander Kogalevin tasaviisikoin syntyneen osuman myötä.

Kolmanteen erään Jokerit tuli ryminällä ja painoi peliä minuutti toisensa jälkeen Minskin päähän. Kotijoukkueen vimmaisa yritys palkittiin lopulta kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Veli-Matti Savinaisen iskiessä ensimmäisen osumansa Jokerinutussa. Savinainen pääsi iskemään lyöntilaukauksen suoraan syötöstä, jonka seurauksena tilastoihin illan kovimpana laukauksena jäänyt kuti painui vastustamattomasti yläriman alle ohi Karnaukhovin.

Savinaisen osuman myötä Minskin peli hukkui täysin. Vierasjoukkue ei saanut rakennettua enää juuri minkäänlaista omaa peliä ja dinamolaisten nähtiin pian turhautuvan peliin viskomalla juomapulloja vaihtopenkillä.

Jenkkihyökkääjä Brian O'Neillin voittomaaliksi jäänyt 3–2-osuma alivoimalla katkaisi lopulta vierasjoukkueen kamelin selän ja pisteet jäivät Helsinkiin.

Teemu Pulkkinen kasvattiseuransa päänvaivana

Vierasjoukkuuen nutussa nähtiin hurjaan vireeseen KHL-kaukaloissa yltynyt jokerikasvatti Teemu Pulkkinen, joka palasi Hartwall Areenalle taskussaan tehot 9+5 ensimmäisistä 15 ottelusta.

KHL:n pistepörssin sijalla 9. majaillut Pulkkinen oli selvästi yksi Minskin energisimmistä pelaajista, muttei kuitenkaan onnistunut lukuisista maalipaikoista huolimatta ohittamaan Jokereiden veräjänvartijaa Kalninsia.

Maaleitta jäänyt Pulkkinen sai ottelun lehdistötilaisuudessa Dinamo Minskin päävalmentaja Craig Woodcroftilta vuolaita kehuja.

– Minulle Teemu on yksi koko liigan parhaista pelaajista. Hän elää maalien tekemisestä ja olemme oikein onnellisia, että hän pelaa joukkueessamme, Woodcroft kehaisi suomalaishyökkääjää.

Pulkkinen loukkasi ottelussa jalkaansa ja lähti heti ottelun jälkeen tarkastuttamaan tilanteen sairaalaan.