Jokerit törmäsi Eddie Pasqualeen – Pisteet Barysin mukana Kazakstaniin

KHL / Raportti
Barysin maalivahti oli huikeassa vireessä tiistain ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Barys Nur-Sultan haki Helsingistä arvokkaat kaksi pistettä mukanaan Kazakstaniin. Barys taistelee KHL:n itäisen konferenssin kärkisijoista yhdessä Avangard Omskin ja Ak Bars Kazanin kanssa. Jokereille tappio oli toinen peräkkäinen.

Barys Nur-Sultan oli äärimmäisen tiivis ja vahva joukkue Helsingin Jokereita vastaan. Barys puolusti viisikkona äärimmäisen tiiviisti ja pakotti Jokerit pyörimään kulmissa.Viimeisenä lukkona toimi kanadalaismaalivahti Eddie Pasquale, joka torjui ottelussa 20 kertaa.

Barysin päävalmentaja Andrei Skabelkan tavoitteena oli saada Jokereiden ylivoima kuriin ja siinä joukkue onnistuikin täydellisesti. Kotijoukkue pääsi kahdesti avauserässä ylivoimalle, mutta maaleja ei nähty.

Joensuusta Jokereiden ainut maalintekijä

Ottelun avauserässä nähtiin kaksi maalia. Corban Knight vei vieraat maalinedustan ohjauksellaan johtoon. Jokerit nousi tasoihin erän lopulla, kun Jesse Joensuu naulasi kiekon läpiajosta yläkulmaan ohi Pasqualen.

Jensen ja Ohtamaa ottivat kolmannen erän lopulla toisistaan mittaa.

Toisessa erässä Barys oli äärimmäisen vahva, niin kuin läpi ottelun, mutta onnistui vain kertaalleen maalinteossa. Maalin teki 24-vuotias laitahyökkääjä Nikita Mikhailis, joka ajoi röyhkeästi maalinedustalle, ja nosti kiekon ohi Janis Kalninsin.

Kolmanteen erään kolme maalia ja pieni tappelu

Jokerit haki kiivaasti kolmannen erän tasoitusta, mutta vierasjoukkue jatkoi vahvaa puolustuspelaamista. Lopulta Arkadi Shestakov iski vieraat kahden maalin johtoon reilu viisi minuuttia ennen loppua ja tyrehdytti kotijoukkueen kirin.

Narripakka haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Linus Videll viimeisteli 1–4 -maalin tyhjiin. Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin vielä yksi maali vierailta, kun Dustin Boyd latasi kiekon viisi sekuntia ennen loppua ohi Kalninsin lyöden loppulukemat 1–5.

Samalla kellonlyömällä Jokereiden Nicklas Jensen ja vieraiden suomalaispuolustaja Atte Ohtamaa ottivat pystypainin, joka lopulta kääntyi tanskalaisen eduksi.

Jokereiden kotiotteluiden putki jatkuu torstaina Admiral Vladivostokia vastaan.