Entinen Tappara-maalivahti Hrachovina pysäytti Jokerit – ”Hän oli ilmiömäinen”

KHL / Raportti
Jokereiden maalinteko sakkasi Barysia vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit hakkasi päätään Helsingissä Barysin puolustukseen ja maalivahti Dominik Hrachovinaan.

Kazakstanilaisjoukkue Barys Astana kaatoi Jokerit Helsingissä ja nappasi kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen 2–1-lukemin. Vierasjoukkue Barysin sankari oli peräti 47 kertaa torjunut maalivahti Dominik Hrachovina.

– Tänään 31 maalipaikkaa ja yksi maali. Hrachovina oli ilmiömäinen. Kyllä hän voitti tämän pelin, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ihmetteli pelin jälkeen.

Helsinkiläisjoukkueen kahdeksan voitetun kotiottelun putki päättyi tappion myötä. Peliä oli saapunut katsomaan Helsingin areenalle lähes 11 000 katsojaa, joka on yleisömäärien kanssa tuskailleelle Jokereille erittäin hyvä lukema.

Jokerit nousi päätöserässä maalin tappioasemasta tasoihin, mutta voittolaukausten jälkeen saaliina oli yksi piste.

Jokerit hallitsi kiekkoa mielin määrin ja peli pyöri alvariinsa Barysin alueella. Hrachovina otti kuitenkin tukun huipputorjuntoja ja piti Barysin pisteissä kiinni.

Hrachovina on suomalaiselle kiekkoyleisölle tuttu nimi, sillä ennen tätä kautta hän pelasi Suomessa monta vuotta. Erityisesti hänet muistetaan Tampereen Tapparasta, jossa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta.

Jokereilla heikko kakkoserä

Jokereiden päävalmentaja Marjamäki oli muuten tyytyväinen omiensa otteisiin, mutta toinen erä oli helsinkiläisiltä kehno.

– En ole kauhean pettynyt joukkueen panokseen. Toinen erä ei ollut sellaista, mitä haluttiin. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä sekä jatkoerässä mielestäni hyvää pelaamista meiltä, hän pohti.

– Toinen erä oli kuriton. Vaihdot venyivät ja emme vaihtaneet silloin kun olisi pitänyt. Onneksi paransimme viimeiseen erään.

Jokereiden toisen erän kurittomuudesta oli hyvä osoitus Alikhan Asetovin iskemä Barysin avausmaali. Koko Jokereiden viisikko ajoi rohkeasti sisään hyökkäysalueelle, Steve Moses menetti kiekon ja Asetov pinkaisi karkuun.

Jokereiden päätöserän pyörremyrsky tuotti maalin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelussa juonikkaita syöttöjä jaellut John Norman löysi maalin eteen liukuneen Brian O'Neillin, joka täräytti kiekon komeasti suoraan syötöstä yläkulmaan.

Normanin johtama ykkösketju oli Jokereiden näkyvin vitja Barysia vastaan. Vaikka ketju loi hyviä maalipaikkoja jatkuvasti, se onnistui vain kertaalleen ohittamaan Hrachovinan.

Voittolaukauskilpailussa nähtiin Jokereilta varsin ponnettomia yrityksiä, jotka tulikuuma Hrachovina nappasi sujuvasti. Ainoa onnistuja oli KHL:n puolustajien pistepörssikärki Darren Dietz, joka ratkaisi voiton Barysille viidennessä parissa.

Tehokkuus uupui

Hrachovinan lisäksi Barysin viisikkopuolustaminen loisti. Puolustualueen pelissä se pelasi tiiviisti aluetta eikä päästänyt Jokereita maalinedustalle.

– Emme oikein päässeet sinne maalin eteen. Emmekä päässeet sillä tavalla keskialueen yli syöttämällä. Vaikea on pelata tuollaista joukkuetta vastaan pelata, joka puolustaa noin tiiviisti keskustaa, Jokereiden päävalmentaja Marjamäki sanoi.

Jokerit ei päässyt pelaamaan kuin kertaalleen ylivoimaa. Helsinkiläisjoukkue on ollut todella tehokas ylivoimapelissään tällä kaudella.

– Se, että emme saaneet kuin yhden ylivoiman vaikka hallitsimme peliä, oli Barysin hyvyyttä, Marjamäki kehui vastustajaa.

Marjamäen mukaan helsinkiläisiltä jäi tänään laatu uupumaan erityisesti syöttöpelaamisessa.

– En tiedä oliko vähän mentaaliväsymystä. Pari kovaa peliä alla, se näkyi hieman huolimattomana syöttöpelaamisena.

Jokerit oli kuitenkin myös tehoton. Paikkoja se loi tarpeeksi kolmeen, neljään maaliinkin. Jokerit on ollut tällä kaudella KHL:n tehokkain joukkue. Edellisessä ottelussa keskiviikkona Avangard Omskia vastaan Jokerit mätti seitsemän osumaa.

– Viime pelissä tuntui, että tehtiin joka toisesta paikasta maali. Tänään ei vaan mennyt, joskus se on semmosta, Jokereiden Sakari Manninen harmitteli pelin jälkeen.

Koko illan jatkunut tehottomuus ja sitä myöten myös pieni turhautuminen näkyi myös voittolaukauskisassa, jossa Hrachovinan vireen saivat todeta niin Manninen, Norman, O'Neill kuin Henri Ikonen ja Steve Moses.

» Lähetä palautetta toimitukselle