Barys haki pisteet Jokereilta, Regin joutui sairaalaan

KHL / Raportti
Peter Regin löi päänsä jäähän ja joutui sairaalahoitoon. (arkistokuva)
Kuva © Joonas Kämäräinen
Kazakstanilaisvieraat pitivät tiistai-iltana Jokerit tehokkaasti pois ykkösluokan maalipaikoista. Parin komean yksilösuorituksen myötä Barys iski tarvittavat maalit ja vei täyden pistepotin. Lisähuolta Jokereille aiheutti Peter Reginin loukkaantuminen.

Ottelun avauserä oli molemmilta varsin sekavaa peliä. Etenkin Jokerit teki paljon virheitä ja menetti kiekkoja. Isäntien oma peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa.

Suomalaisjoukkueen peliä sekoitti pahasti myös Peter Reginin loukkaantuminen heti alussa. Tanskalainen kaatui rajusti naama edellä jäähän. Hänet talutettiin kaukalosta pois, eikä mies palannut enää jäälle.

- Hänen tilanteensa on huono, hän meni siitä suoraan sairaalaan, jokeriluotsi Lauri Marjamäki kertoi pelin jälkeen.

Erää ja koko peliä kuvasti varsin hyvin vieraiden lopussa iskemä alivoimamaali. Nicklas Jensen levitti huolimattomasti sivulle punaviivan kohdalla, minkä Filip Varone haistoi. Kanadalainen karkasi läpi ja ujutti längistä vieraat johtoon.

- Emme onnistuneet avauserässä kuten piti. Luistelimme kyllä, mutta ajatus oli hukassa. Paljon harhasyöttöjä, joista tuli se johtomaalikin, Marjamäki summasi.

Toisen erän alussa Jokereiden peli näytti jo asettuvan uomiinsa. Barys malttoi kuitenkin jauhaa omaa peliään ja puolustaa koko viisikoillaan täyden 60 minuutin ajan. Jokereiden hyökkäyspäässä saama tila oli lähinnä siniviivalla, mutta vieraat blokkasivat laukaukset ja siivosivat maalinedustaa todella tehokkaasti.

Yksi laukaus meni kuitenkin perille, kun Alex Grant onnistui tasoittamaan ottelun kolmannen erän alussa. Ottelun voittomaali oli komea näytös Barysin Curtis Valkilta, kun hän nousi näyttävästi nurkasta maalille ja tuikkasi kiekon takanurkkaan.

Ottelun lopussa Barys iski vielä pari osumaa ja loppuluvuiksi kirjattiin 1-4.

- Paransimme toiseen erään ja pelin edetessä meni koko ajan paremmin. Saimme sitten tasoitettukin ja piti kääntää peli meille. Ei kuitenkaan onnistunut ja takaa-ajo oli sitten hankalaa jäähyjen myötä.

Väsymystä jokerileirissä

Jokereiden ottteissa paistoi väsymys eikä lataus ja keskittyminen ollut tapissa.
- Joukkue on henkisesti väsynyt, mikä on aika normaalia vierasreissun jälkeen. Selityksiä nämä ovat, mutta ei ole paras hetki meillä.

Isäntien ainokaisen iskenyt Grant oli samoilla linjoilla.
- Aina ei voi olla paras esitys, mutta meidän pitää keksiä keinot voittaa vaikeampinakin hetkinä. Vastustaja teki hyvää työtä laukauksien peittämisessä, mutta siihenkin täytyy vain keksiä keinot – hakea ne syötöt ja tehdä itselleen tarvittava tila maalin edessä, Grant summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle