Jokerit ei löytänyt aukkoja idän kärkijoukkueen puolustuksesta

KHL / Raportti
Jekaterinburgilaiset suojelivat maaliaan kaikin keinoin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Alkukaudella tehokkaasti viimeistellyt Jokerit jäi perjantaina nollille, kun KHL:n Itäisen konferenssin kärki Jekaterinburgin Avtomobilist pisti luukut kiinni. Kummatkin joukkueet puolustivat laadukkaasti koko kamppailun ajan, mutta vieraat onnistuivat kerran iskemään ylivoimalla. Loppulukemia Avtomobilist kaunisteli parin osuman verran tyhjään rysään.

Jokerit pystyi hallitsemaan kiekollista peliä parin ensimmäisen erän ajan. Vieraiden mainiosti liikkunut puolustuspaketti oli kuitenkin koko illan ajan todella hyvin kasassa.

Työteliäästi omaan päähän pelannut ja keskialuetta tukkinut venäläisjoukkue ei päästänyt Jokereita missään vaiheessa ykkössektorin paikoille, ja oman työnsä täydellisesti teki myös maalivahti Jakub Kovar 28 torjunnallaan. Hänelle suurena apuna oli rutkasti laukauksia torjunut puolustus, joka piti myös jokeripelaajat tehokkaasti pois Kovarin tontilta.

Venäläisten hyökkäyspeli oli varsin vähäistä parin ensimmäisen erän ajan, kun Jokerit kontrolloi peliä ja puolustii vastustajansa tavoin mainiosti. Kolmannessa erässä Jokereiden hyökkäys ei enää ollut niin raikasta ja Avtomobilistkin pääsi hieman kontrolloimaan kiekkoa ja hyökkäämään.

Päätöserässä molemmat joukkueet ottivat muutaman jäähyn, mutta ylivoimalla viimeistelyssä onnistuivat vain vieraat, kun Ilja Krikunov sai maalin eteen kiekon ja iski ottelun voittomaalin. Jokereillakin oli omat paikkansa, mutta tolppaa lähemmäksi isännät eivät perjantaina osuneet.

Kamppailun lopussa Jokerit haki tasoitusta ja vieraat onnistuivat tekemään vielä kaksi maalia tyhjiin viimeistellen loppulukemiksi 0-3.

- Laadukas kiekkopeli, jossa maalipaikoilla ei juhlittu. Viidellä viittä vastaan molemmat kunnioittivat toisiaan, kun vastaikkainen oli hyvässä tilassa olevat joukkueet. Tuntui välillä, että peli voisi tulla meille, kun olimme pikkuisen niskan päällä. Tiesimme, että erikoistilanteilla tämä todennäköisesti ratkeaa. Nyt he tekivät ylivoimalla ja me ei, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

- Pakko arvostaa vastustajan tapaa puolustaa, maalin eteen oli todella vaikea päästä. Ja kun oli vapaa paikka, niin he blokkasivat ja hyppäsivät kiekkojen eteen - se on se voittamisen hinta. Ei voi kyllä omiakaan moittia, kaikki pistettiin likoon ja oli paikat voittaa tämä ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle