Vaisu Jokerit taipui vahvalle Avangardille tapaninpäivän taistelussa

KHL / Raportti
Jokerit jäi Avangardin jalkoihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit palasi pienen joulutauon jälkeen pelikentille, kun Helsinkiin vieraaksi saapui Avangard Omsk. Ottelu päättyi Avangardin voittoon lukemin 5–1. Sarjan paras ylivoima ja alivoima kohtasivat illan ottelussa.

Jokerit ja Avangard päättivät viikkonsa keskinäiseen kohtaamiseen. Avangardille lukemin 5–1 päättyneen ottelun maalihanat avasi hyökkääjä Nikolai Prohorkin myöskin entisen NHL-pelaajan Nail Jakupovin syötöstä avauserän toisella puoliskolla.

Maaliverkkoa ottelussa heiluttivat Jokereilta juuri jatkosopimuksen sorvannut David Sklenička ja Avangardilta kahden maalin iltaa viettäneen Prohorkinin lisäksi Vladimir Brjukvin, Aleksei Bereglazov Prohorkinin upeasta haastosta sekä Dmitri Shevtšenko. Brjukvinin maalin jälkeen Jokerit-vahti Janne Juvosen mailaan haettiin valkoista mailanauhaa.

Avangardissa pelaa tälläkin kaudella puolustuksessa kaksi suomalaispelaajaa. Oliwer Kaski keräsi tilastoihin yhden syöttöpisteen, peliaikaa kertyi 15.29 ja Kaski oli kahden Jokereiden laukauksen tiellä. Ville Pokka laukoi kolme laukausta kohti maalia, blokkasi Kasken tavoin kaksi Jokerien laukausta ja kellotti peliaikaa 21.42.

Sarjan paras alivoima Jokereilta toimi yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta moitteetta, eikä sarjan paras ylivoima Avangardilta päässyt totuttuun muottiin. Jokerit ei saanut omalla ylivoimallaan kuin kertaalleen verkkoa pöllyämään.

Toisessa erässä Avangard-puolustaja Aleksei Jemelin taklasi Jokerit-hyökkääjä Henri Ikosta päähän ja Petteri Lindbohm kävi nyrkein muistuttamasta vastustajan kunnioittamisen puuttumisesta. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta Lindbohmille viiden minuutin ja Jemelinille seitsemän minuutin istunnot.

Vieraiden puolustaja meni kuitenkin paikkaamaan pukukoppiin tappelusta tulleita ruhjeita, eikä toisen erän aikana jäähyaitiossa hyökkääjää nähty. Jokereiden onneksi Ikonen ei joutunut jättämään ottelua kesken.

Kolmannessa erässä Jakupov sai kiekosta ikävästi osumaa kasvoihinsa, mikä ei kuitenkaan pysäyttänyt hyökkääjää vaan nuori venäläistähti pystyi pienen paikkailun jälkeen jatkamaan ottelua.

Janne Juvonen koppasi 18 ja Šimon Hrubec 21 laukausta.

– Ei ollut onnistunut suoritus. Jotain jäi uupumaan. Vastustaja oli äärimmäisen tehokas. Tänään ei jäänyt epäselvyyttä siitä, kumpi oli parempi joukkue, kommentoi Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelua lehdistötilaisuudessa.

Jokerit jatkaa kauttaan tulevana tiistaina isännöidessään Kunlun Red Staria ja Avangardilla vieraskiertue jatkuu samana iltana Dinamo Riian kotikaukalossa.