Jokerit tuskastui tehottomuuteensa

KHL / Raportti
John Normanin johtama trio iski Jokereiden molemmat osumat.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit hallitsi ottelua Avangard Omskia vastaan. Isännät loivat etenkin toisessa erässä riittävästi tekopaikkoja voittaakseen, mutta viimeistely oli maanantaina Jokereille todella vaikeaa. Vierailija Avangard Omsk onnistui omista paikoistaan tylysti ja vei mukaan täyden pistepotin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet pystyivät luomaan tekopaikkoja. Jokerit hallitsi hienokseltaan, mutta Omskin viisikkopeli pysyi kuitenkin hyvin kasassa. Vieraat iskivät myös yhden maalin komean kuvion päätteeksi.

Jokerit oli tältä kaudelta tuttuun tapaansa parhaimmillaan toisessa erässä. Isännät dominoivat ja loivat pitkiä pyörityksiä Avangardin päätyyn ja saivat myös maalipaikkoja, mutta viimeistely ei juurikaan onnistunut. Osansa tähän oli hyvin torjuneella Igor Bobkovilla, jota auttoi uhrautuvasti puolustanut viisikko. Molemmat joukkueet saivat kuitenkin erän aikana kertaalleen kiekon verkkoon maalien edustoilta.

- Tasainen avauserä, jossa hallinta hienokseltaan meillä. Maalille olisi pitänyt päästä paremmin. Toinen oli sitten täysin meidän. Meillä oli kymmenen laatupaikkaa kahteen ensimmäiseen erään ja saimme yhden maalin, kaveri kaksi, laskeskeli jokeriluotsi Lauri Marjamäki.

Vieraat kuittasivat ylivoimallaan heti päätöserän alussa, mikä turhautti jokerinippua entisestään. Isännät onnistuivat nousemaan maalin päähän, mutta Avangard iski liki heti perään ja paineli tavoittamattomasti karkuun.

- Kolmannessa erässä piti ratkoa peli, mutta ei siihen pystytty, kun otettiin muutama jäähy. Kaveri oli tänään tappavan tehokas, Marjamäki summasi.

Vauhdikas kolmoskenttä

Jokereiden kolmosvitja Julius Junttila, John Norman ja Henrik Haapala on parantanut yhteispeliään koko ajan. Avangardia vastaan se teki Jokereiden molemmat maalit. Ketjun ruotsalaissentteri kertoi pitävänsä vauhdikkaista laitureistaan.
- Tykkään pelata, kun molemmat laiturit ovat niin nopeita ja taitavia. Sovimme hyvin yhteen vauhtimme takia ja pystymme luomaan sillä paikkoja. Toivottavasti voimme jatkaa tällä kokoonpanolla, Norman mietti.
Maanantain tappion syyksi Norman pisti tehottomuuden ja päätöserän jäähyt. Positiivisena seikkana oli toinen erä, jossa Jokerit on usein ollut hallitseva osapuoli.
- Pelasimme välillä hyvin, välillä aika paljon huonommin. Teimme liikaa virheitä ja otimme jäähyjä, joita ei voi ottaa, sentteri analysoi.

- Toinen erä oli tosi hyvä, niin meidän pitäisi pelata enemmän. Tietysti siinä auttaa, kun pidämme yleensäkin paljon kiekkoa, ja toisessa erässä vastustajaa on helpompi väsyttää pitkän vaihtomatkan takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle