Jokerit avasi kautensa vaisusti – Omskille voitto kliinisen esityksen jälkeen

KHL / Raportti
Omskin avausmaalia pääsi tuulettamaan Aleksei Potapov.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerien KHL-kauden ensimmäinen koitos päättyi tappiollisesti. Vahvaa puolustuspeliä esittänyt Avangard Omsk tylsytti kotijoukkueen yritykset ja vei voiton lukemin 1–3.

Jokerien kausi käynnistyi juhlallisissa merkeissä, kun kevään maailmanmestareita muistettiin ennen ottelun alkua. Myös MM-pokaali oli näytillä Hartwall Arenan uumenissa, seuranaan harjoituskaudella loukkaantunut Veli-Matti Savinainen. Kiekkohuuma ei kultasankareista huolimatta ollut käsin kosketeltavissa, vaan läpi ottelun tunnelma jätti paljon toivomisen varaa.

Jokerit aloitti kamppailun itsevarmuutta uhkuen, mutta Omsk kaatoi kotiyleisön niskaan kylmää vettä heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Ville Pokan laukauksen pienestä kulmasta ohjasi sisään Aleksei Potapov. Antti Niemen jokeriura sai näin vähemmän mairittelevan alun, ja miehen kanttia koeteltiinkin hetkeä myöhemmin jopa Omskin omalta siniviivalta.

Niemen verkkaisuus oli silmiinpistävää koko ottelun ajan. Jokeripuolustajat tekivät kuitenkin hyvää työtä poikittaissyöttöjen peittämisessä, joten kaikkein vaarallisimmilta tilanteilta Niemen maalilla vältyttiin.

Marjamäki ei huolissaan

Maalivahdin tavoin myös Jokerien viisikon liikehdintä vaikutti hankalalta. Kiekot eivät löytäneet vauhdissa olevia pelaajia ja hyökkäysten tempo tyssäsi usein jo heti keskialueella. Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli kuitenkin ottelun jälkeen levollisin mielin.

– Osa pelaajista jännitti aika tavalla, mikä näkyi syöttöpelaamisessa ja maalintekoyrityksissä. Tuo on tietenkin inhimillistä ja uskon, että torstain otteluun meidän on taas helpompi lähteä.

Hartwall Arenan jää ei myöskään saanut jokerileirissä kehuja osakseen.

– Jää oli todella heikko, vettä oli kentällä paljon. Olen vakuuttunut, että pystymme pelaamaan kiekolla tänään nähtyä paremmin.

Toinen erä sujui lähinnä keskialueella kiekotellen. Kolmannen erän puolivälissä Omsk kasvatti johtonsa kahteen maaliin, kun Cody Fransonin lähettämä viivalaukaus pomppasi epäonnisesti jokeripelaajista Niemen vartioiman maalin yläkulmaan. Jälleen kerran kokeneen maalivahdin reaktiot näyttivät aavistuksen turhan unisilta.

Jokerit toi halliin eloa kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun Mikko Lehtonen kavensi KHL-uransa avausmaalilla tilanteeksi 1–2. Pian seuranneella ylivoimalla kotijoukkueen myllytys oli hirmuinen, mutta tulos jäi tällä kertaa uupumaan. Loppunumerot tyhjään maaliin punnersi Omskin Pavel Dedunov.