Mikko Lehtosen maalijyvä on edelleen tallella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit oli isäntä talossa, kun itäisen konferenssin hännillä mateleva Amur Habarovsk saapui vierailulle. Mikko Lehtonen osui 4–1-voitossa kahdesti, kun taas Amurin Tomas ja Hynek Zohorna jäivät täysin pimentoon.

Kotijoukkuelta häikäisevä alku

Jo viime kaudella hyvin yleisöä kerännyt Jokerien opiskelijaottelu oli tänäkin vuonna menestys. Yli tuhat opiskelijaa valloitti Hartwall Arenan pohjoispäädyn ja kokonaisyleisömääräksi muodotui komeat 9303.

Jokerit tuli ottelun alkuun äärimmäisen vahvalla kiekonhallinnalla, eikä Amur päässyt koskemaan kiekkoon lähes lainkaan ensimmäisen 15 minuutin aikana. Suurta osaa dominanssissa näytteli nelosketju Ahti OksanenAntti PihlströmMarko Anttila, joka hankki Amurille kaksi rangaistusta.

Ylivoimalla Jokerit pyöräyttikin ansaitun johtomaalin – asialla kukapa muukaan kuin puolustaja Mikko Lehtonen. Loistavan maskin viivavetoon tarjoili Veli-Matti Savinainen. Myös toinen ylivoima oli vaarallinen. Maalin värkännyt miehitys pyöritteli kiekkoa koko kahden minuutin ajan Amur-pelaajan menetettyä mailansa.

1–0-taukotilanne olikin vieraille melkoinen torjuntavoitto. Ensimmäiset vetonsa maalille he saivat vasta erän viimeisillä minuuteilla.

Ote säilyi loppuun saakka

Toisessa erässä Amur onnistui tasoittamaan ottelun puolustaja Dmitrij Korobovin heppoisella viivalaukauksella. Maali oli Janis Kalninsille harmittava, vaikka pientä maskia kiekon edessä olikin. Tästä eteenpäin peli eteni tasaisena ja maalipaikoilla ei juhlittu tasaviisikoin kummassakaan päässä.

Jokerit siirtyi erän lopulla uudemman kerran johtoon, kun Brian O'Neill ja Antti Pihlström karkasivat Jesse Joensuun oivaltavasta tarjoilusta ylivoimahyökkäykseen. O'Neillin syöttö tavoitti Pihlströmin ja loistavaa kautta Amurin maalilla pelaava Jevgeni Alikin oli voimaton.

Ottelun sykähdyttävin hetki nähtiin kolmannen erän alussa, kun Petri Kontiola koetti kaapaista kiekon suoraan maalin yli Alikinin selän kautta verkkoon. Komea yritys pysähtyi kuitenkin lopulta maalin katolle.

Jokerien 3–1-maalin suti sisään John Norman, joka oli kärppänä paikalla Alikinin pudotettua Sami Lepistön laukauksen selkänsä taakse. Hetkeä myöhemmin Mikko Lehtonen viimeisteli vielä loppulukemat 4–1:een ja samalla syntyi jo miehen kauden kahdeksas maali.

Jokereilla ei ollut päätöserässäkään suurempaa hätää, vaikka ottelun intensiteetti lisääntyi ja taklauspeli koveni. Pitkät hyökkäysrallit jatkuivat tasaiseen tahtiin aivan viimeisille minuuteille asti ja torjuntamäärät kirjattiinkin lopulta murskaavasti 13–36.