Jokerit nollasi Amurin itsenäisyyspäivän kamppailussa

KHL / Raportti
Janne Juvonen torjui rauhallisin ottein kauden kolmannen nollapelinsä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Lokakuun lopussa nähty joukkueiden kauden ensimmäinen näytös oli tasainen. Suomen itsenäisyyspäivänä nähty kauden toinen kohtaaminen päättyi Jokerien voittoon 2– 0-lukemin.

Avauserä käynnistyi tasaisesti. Philp Holm toi illlan ensimmäisellä kaksiminuuttisella Jokereille harmaita hiuksia, mutta amurintiikereiden heikohko ylivoima ei tuottanut tulosta sarjan parasta alivoimaa vastaan. Rangaistuksen jälkeen Jokerit otti otetta ajoittain itselleen, mikä nopeutti ottelun rytmiä.

Erän aikana kiekko oli useasti pelaajiston ja tuomareiden katseilta piilossa, joka kuvasti pelin sekavuutta. Tunne oli erässä läsnä ja taklauksia jaeltiin huoletta. David Sklenička oli yksi kovaotteisen taklauksen vastaanottajista, joka ei kuitenkaan jykevää tšekkipuolustajaa pysäyttänyt.

Erässä Liigassa Pelicans-paidassa viime kaudella säväyttänyt Patrik Bartošák
sai osumaa päähänsä Brian O'Neillin olkapäästä, mutta joukkuettaan pystyssä pitänyt tšekkivahti pystyi jatkamaan ottelua. Avausmaalista vastasi Jokerit-puolustaja Alex Grant muutama minuutti ennen ensimmäistä erätaukoa tarkalla laukauksella.

Jokerit lisäsi vauhtia ja jätti amurintiikerin nuolemaan näppejään

Nopeatempoisen, mutta maalittoman toisen kaksikymppisen aikana Jokerit lisäsi vauhtia, eikä Amurilla ollut mahdollisuutta kunnollisiin hyökkäyksiin ilman Jokereiden nukahduksia.

Avauserässä iskun saanut Bartošák oli Amurin erän parhaita pelaajia, sillä hänen tärkeiden torjuntojensa ansiosta Jokerit ei kasvattanut johtoaan. Janne Juvonen selvisi muutamista hankalista torjunnoista vaivattomasti.

Marjamäki: "Pelasimme tasapainoisen esityksen. Lähdemme seuraavaksi Severstalin kautta Minskiin."

Kolmannessa erässä käsikirjoitus toisesta erästä muuttui. Vahvaa peliä pelanneen Kalle Kossilan johtama Jokerien ykkösketju haki tarmokkaasti myös kolmannessa erässä onnistumisia, mutta Bartošák oli maalillaan muurina.

Urallaan myös JYPiä edustanut David Tomášek oli Amurin parhaimpia kolmannen erän aikana, mutta muuten hän oli ottelussa näkymätön. Ottelun tuomaristo höllensi linjaansa ja jätti viheltämättä muutamia rangaistuksia.

Maaliverkko pullisteli viimeisen kaksikymppisen aikana kertaalleen, kun Otto Leskisen laukaus livahti ohi vahvasti pelanneen Bartošákin taiston viimeisillä minuuteilla.

– Ensimmäisellä kymmenellä minuuttilla nähtiin, että Amur oli voittanut viimeiset kolme otteluaan ja päästänyt vain kaksi maalia. Otimme kymmenminuuttisen jälkeen otetta meille. Pelasimme tasapainoisen esityksen. Lähdemme seuraavaksi Severstal-pelin ja Moskovan kautta Minskiin, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi ottelun tapahtumia ja tulevaa Minsk-vierasottelua lehdistötilaisuudessa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle