Jokerit nousi voittoon Sami Lepistön maaleilla

KHL / Raportti
Sami Lepistö, Brian O'Neill ja Peter Regin järkkäsivät joukkueen voittomaalin jatkoajalla.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit katkaisi tappioputkensa torstai-illan kotiottelussa Admiral Vladivostokia vastaan. Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jolloin voiton sinetöi Jokereiden kokenut puolustaja Sami Lepistö.

Narripaitojen kokenut puolustaja ja varakapteeni Sami Lepistö vietti torstaina kolmen tehopisteen iltaa, kun joukkue kaatoi kotijäällään Admiral Vladivostokin lukemin 4-3.

Lepistö iski ottelussa kaksi tärkeää maalia ja syötti Jokereiden avausmaalin ensimmäisessä erässä. Lepistön illan ensimmäinen syntyi kolmannen erän lopussa, jolloin puolustaja tasoitti pelin. Toinen maali tuli jatkoajan neljännellä minuutilla, kun kaksi syöttöpistettä ottelussa saalistanut Brian O'Neill loi paikan ja Lepistö sai iskeä kiekon tyhjiin ohi Admiral maalilla 37 kertaa torjuneen Anton Krasotkinin.

Jokereilta onnistui myös Mika Niemi ja kapteeni Peter Regin maalinteossa. Niemelle maali oli kauden ensimmäinen ja samalla ensimmäinen tehopiste. Admiralilta Ivan Siljajev iski tehot 1+1 ja Nikita Korostelev 0+2.

Kotijoukkueen maalilla Janis Kalninsin tarvitsi torjua ainoastaan 20 kertaa illan ottelussa.

Narripakalta vaisu alku otteluun

Otteluun tultaessa Helsingin Jokereiden leiristä kantautui korostetut puheet valmistautumisesta ja paluusta niin sanotusti hyvään arkeen, missä joukkue oli 14 ottelun pisteputken aikana.

Torstain ottelun ensimmäisessä erässä tätä ei ainakaan vielä näkynyt, sillä pelistä puuttui rytmi, eikä joukkue saanut luotua mitään järkevää aikaiseksi vieraiden maalille, vaikka maalin Jokerit tekikin Niemen toimesta.

Mika Niemi pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä maaliaan Admiralia vastaan.

Lisäksi joukkueen puolustuspelaaminen oli todella heikkoa. Jokerit päästi Admiralin parhaalle sektorille aivan liian helposti ja tästä esimerkkinä vieraiden kaksi ensimmäistä maalia ottelussa.

Toisessa erässä kotijoukkue paransi

Heti toisen erän alkajaisiksi vieraat karkasivat jälleen johtoon, kun Siljajev onnistui ohittamaan Kalninsin.

Jokerit otti pelin hallinnan totaalisesti itselleen tämän jälkeen ja hallitsi kiekkoa Admiralin johtomaalin jälkeen käytännössä koko ajan. Kotijoukkue loi lukuisia maalintekopaikkoja, mutta vain Regin onnistui ohittamaan Krasotkinin ja tämä maali syntyi loistavalla laukauksella Jokereiden pelatessa ylivoimaa erän puolivälissä.

Kolmannessa erässä Admiral jälleen johtoon – Sami Lepistö vei pelin jatkoille

Päätöserästä odotettiin Jokereiden ylikävelyä Admiralista, mutta vierasjoukkue teki helsinkiläisten illasta haastavan. Juuri ennen erän puoliväliä vieraat sai kävellä täysin vapaasti Jokereiden maalille, ja joukkueen kaksi parasta pistemiestä värkkäsivät johtomaalin. Martin Bakos nousi kohti maalia ja syötti maalinedustalle kiekon Markus Ljunghille, joka iski kiekon ohi Kalninsin.

Jokereiden kolmannen erän lopun paine tuotti tulosta ihan ottelun viimeisillä sekunneilla. Kiekko syötettiin keskustaan Lepistölle, jonka tarkka laukaus suoraan syötöstä painui maalin takakulmaan ohi Krasotkinin. Tilannetta tarkisteltiin videoilta maalivahdin häirintänä, mutta tuomarit hyväksyivät maalin ja ottelu venyi jatkoajalle.

Jatkoajan Jokerit joutui aloittamaan vajaamiehisenä, kun Veli-Matti Savinainen sai kolmannen erän lopussa hyökkäyspään jäähyn. Kotijoukkue kesti kuitenkin alivoiman ja iski käytännössä heti tämän jälkeen voittomaalin Lepistön toimesta.

Helsingin Jokereiden kausi jatkuu viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina joukkue pelaa Kunlun Red Staria vastaan ja sunnuntaina Neftehimik Nižnekamsk saapuu Helsinkiin vierailulle.