Jokerit voitti viimein Sotšissa

KHL / Raportti
Jokerikapteeni Peter Regin palasi kaukaloon kolmen kuukauden sairauslomalta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit väänsi perjantaina tiukasta taistosta KHL-taipaleensa ensimmäisen voiton HK Sotšin kotikaukalosta. Kamppailu pysyi koko ajan tiukkana, mutta lopulta Jokerit vei täyden pistepotin lukemilla 3-4.

Perjantain taisto olympiakaupungissa oli varsinainen jännitysnäytelmä. Jokerit vei avauserää varsin selvästi, mutta toisessa mentiin puolestaan isäntien komennossa. Molemmissa erissä Jokerit kiri venäläisjoukkueen maalin karkumatkan tasoihin.

- Tiedettiin, että vastassa on äärettömän hyvä kotijoukkue. Eivät he ole paljon täällä hävinneet viimeiseen kymmeneen otteluun, ja viimeisimpänä ottivat Kazanin päänahan, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti seuran verkkosivujen haastattelussa.

- Meillä oli hyvä valmistautuminen ja olimme ensimmäisessä erässä tosi hyviä. Toinen oli sitten meidän heikoin. Siinä vastustajakin nosti tasoaan, mutta kyllä meidän kiekollinen pelimme sakkasi. Hyvä, että saatiin rivit kasaan kolmanteen erään.

Ottelu näytti jo kääntyvän Jokereille, kun vieraat menivät Jesse Joensuun ohjauksella ensimmäistä kertaa johtoon aivan päätöserän alussa.

Hetkeä myöhemmin Sami Lepistön huolimaton pelaaminen ylivoimalla kostautui, ja sotšilaiset rynnivät vielä rinnalle. Helsinkiläisjoukkue kokosi kuitenkin rivinsä nopeasti, ja John Norman takoi vielä saman rangaistuksen aikana kamppailun voittomaaliksi jääneen osuman väkisin verkkoon.

Jokerit pystyi säilyttämään 4-3-johtonsa loppuun asti ja otti täten KHL-historiansa ensimmäisen runkosarjavoiton Sotšissa.

- Hyvän joukkueen merkki, kun vastustaja tekee ylivoimamaalin, niin heti seuraavaan vaihtoon saadaan rivit kasaan ja tehdään ylivoimamaali.

Voiton lisäksi ilonaihetta jokerileiriin loi kapteeni Peter Regenin paluu kaukaloon reilun kolmen kuukauden sairauslomalta.

- Äärimmäisen tärkeää saada hänet mukaan. Hän toi leveyttä ja rauhallisuutta, sekä johtajuutta koppiin ja kentälle. Hienoa, että hänen paluupelistään saimme voiton. Regin pelasi lopussa mahtavasti (Geoff) Plattin, Ryanin (O'Neill) ja pakkien kanssa, millä saimme voiton varmistettua.

» Lähetä palautetta toimitukselle