Sotši hävisi Jokereille jatkoajalle venyneessä ottelussa vuoden 2014 olympiakaukalossa

KHL / Raportti
Brian O'Neill oli voiton kulmakiviä tehoillaan 1+1.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Mustanmeren rannalla nähtiin vauhdikas ja tasainen kiekko-ottelu, joka päättyi jatkoajalla helsinkiläisjuhliin lukemin 5–4.

Jokerien kokoonpanossa nähtiin vain pieniä kosmeettisia muutoksia sunnuntain otteluun. Ainoa muutos oli puolustajaparien sekoitus uuteen uskoon, jotta puolustuksen otteita ravisteltiin toivottuun kuntoon tappiollisen Severstal-ottelun jälkeen. Tommi Kivistölle illan ottelu oli KHL-uran 300:s.

HK Sotšissa kiekkoilee tällä kaudella yksi suomalaishyökkääjä Jere Karjalainen ja Liiga-kaukaloista tuttu Malte Strömwall. Hyvän pelin pelannut Karjalainen iski tehot 0+1.

Ottelun avausmaalista vastasi isäntien Rafael Batiršin lauottuaan kiekon Jokerit-puolustajien kautta verkon perukoille toisen erän alussa. Helsinkiläisten avausosuman kapellimestarin virkaa toimitti Nicklas Jensen Brian O´Neillin röyhkeän nousun ja syötön päätteeksi kolmannen erän avausminuutilla.

Helsinkiläisjoukkueen muista maaleista vastas Jakub Krejčík Jensenin tehdessä hyvää maskipelaamista kiekon viuhuessa siniviivalta maaliin, Veli-Matti Savinainen ohjatessa Henrik Haapalan laukoman kiekon ohi hölmistyneen isäntien puolustuksen sekä Jordan Schroeder tarkalla laukauksella yläkulmaan ja šotsilaisjoukkueella Sergei Šmeljov ylivoimakuvion päätteeksi, Nikita Totšitski kauhottuaan kiekon verkkoon helsinkiläisseuran maalin edestä sekä Daniil Miromanov aivan ottelun loppuhetkillä.

Lopulta ottelu päättyi jatkoajalla helsinkiläisjuhliin lukemin 5–4 O'Neillin ohjatessa Peter Reginin laukoman kiekon ja ratkaisten pelin. Jokerit kohtaa maajoukkuetauon jälkeen kotonaan huippukamppailussa SKA Pietarin ja Sotšin tie vie Avangard Omskin vieraaksi.

Janis Kalnins torjui kotijoukkueen 31 laukausta ja sotšilaisryhmän Joel Lassinantti pysäytti kiekon 21 kertaa.