Teemu Turunen sinetöi osumillaan vierasvoiton Jokereille

KHL / Raportti
Jokerit esiintyi jälleen vahvasti heikkovireistä vastustajaa vastaan.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Kauden toinen näytös oli tasaisempi kuin Helsingissä nähty kamppailu. Ottelu päättyi Jokereiden voittoon 4–1.

Helsingissä nähdyssä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerit murskasi Dinamo Riian 8–0 -lukemin. Kauden toinen ja samalla viimeinen kohtaaminen Riiassa päättyi Jokereille maalein 4–1. Latvian heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi taisto taisteltiin tyhjin katsomoin.

Nopeatempoinen avauserä oli paljon tasaisempi kuin kauden aiemmassa kohtaamisessa. Jokerit päästi ajoittain helpohkosti Dinamon hyökkäämään, mutta kumpikaan joukkue ei näyttänyt parastaan hyökkäysalueillaan. Vieraiden Brian O'Neill avasi ottelun maalihanat erän loppuhetkillä illan ensimmäisellä ylivoimalla.

Tuon erikoistilanteen jälkeen Jokerit sai jälleen harjoitella ylivoimaansa vieläkin paremmaksi, joka ei kuitenkaan tuonut lisää maaleja Teemu Turusen ilmaveiviyrityksestä huolimatta.

Toisessa erässä peli aaltoili aluksi molemmissa päädyissä, kunnes Jokerit sai enemmän otetta. Kumpikin joukkue kulutti jäähyaition penkkiä, mutta erikoistilanteiden aikana nähtiin vain yksi maali.

O'Neillin kauniin yksilösuorituksen ja syötön jälkeen Nicklas Jensen sai ylivoimalla pamauttaa kiekon tyhjään verkkoon isäntien alivoimanelikon haukkoessa henkeään. Jensenin maalin jälkeen Dinamo sai peliään hitusen paremmaksi. Turunen kuitenkin lisäsi maalinedustalta Jokereiden johtoa minuutti ennen erätaukoa.

Kolmas kaksikymppinen oli täyttä Jokereiden näytöstä pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Teemu Turunen iski ensin illan toisen osumansa. Myös O'Neill oli lähellä tehdä illan toisen osumansa erän alkupuoliskolla, mutta Jordan Schroederin häirittyä Dinamo-vahti Johan Mattssonia maalia ei hyväksytty.

Kovan työn päätteeksi isännät avasivat maalhanansa ja päättivät Janne Juvosen pitkän nollaputken reilu viisi minuuttia ennen päätössummeria. Enempää osumia ei ottelussa nähty hyvistä tilanteista huolimatta.

Helsinkiläisten ylivoima ja alivoima olivat rautaisella tasolla, sillä ottelun neljästä maalista kolme syntyi ylivoimaisena eikä Dinamolle merkitty ainuttakaan ylivoimaosumaa.

Juvonen torjui ottelussa varmaotteisesti ja isäntien veräjävartijalla Mattssonilla oli hikisempi ilta. Riialaisten suomalaispelaajat Jere Karjalainen ja Peter Tiivola ansaitsivat Karjalaisen jäähystä huolimatta kohtuullisilla otteillaan paikkansa heikon joukkueen kakkosvitjassa.