Dinamo Moskova selvästi Torpedoa parempi – Teemu Pulkkinen maalasi kahdesti

KHL / Raportti
Dinamo juhli voittoa Torpedosta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkueisiin kuuluva Dinamo Moskova nappasi komean kotivoiton Torpedosta tiistain KHL-kierroksella.

Dinamo Moskova nousi KHL:n läntisessä konferenssissa takaisin neljännelle sijalle ohi Spartak Moskovan, kun joukkue otti tyylipuhtaan 5–1 kotivoiton läntisen konferenssin kahdeksantena olevasta Torpedo Nižni Novgorodista.

Kotijoukkueen voiton kapellimestareina häärivät Dmitri Jaskin ja Teemu Pulkkinen. Kummatkin osuivat avauserässä. Jaskin lisäsi johtoa toisessa erässä ja Pulkkinen iski tyhjiin kolmannen erän lopulla kotijoukkueen viidennen maalin. Suomalaishyökkääjälle tuomittiin myös kuusi minuuttia rangaistuksia.

Ivan Botsharov oli kotijoukkueen maalilla vakuuttava. Venäläinen torjui Dinamon maalilla voiton eteen 26 kertaa.

Jaskin ja Pulkkinen iskivät avauserässä

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli hyvin tasaista vääntöä. Vieraat pääsivät heti ottelun toisella minuutilla neljän minuutin ylivoimalle, kun Pulkkinen sai 2+2 -minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Maaleja ei kuitenkaan erikoistilanteilla nähty.

Erän loppupuolella kuitenkin kotijoukkue iski kaksi salamamaalia. Ensin Jaskin sai viimeistellä maalin takakulmalta Vadim Šipatšovin syötöstä ottelun avausmaalin ja heti seuraavassa vaihdossa Pulkkinen iski Torpedon maalilla aloittaneen Anders Lindbäckin paluukiekon maalinedustalta verkon perukoille.

Toisen erän alussa Jaskin iski illan toisensa ja kauden 24. maalinsa. Hyökkääjä nousi laidasta kohti maalia ja heläytti terävän rannelaukauksen etuyläkulmaan ohi Lindbäckin vieden kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon. Tämä riitti ruotsalaismaalivahdille ja maalille vaihdettiin 24-vuotias Andrei Tikhomirov.

Torpedo sai luotua toisen erän loppupuolella ajoittain todella hyvää painetta kotijoukkueen maalille, mutta Botsharov torjui pahimmat lähentelyt.

Michal Cajkovsky iski lopullisen niitin

Torpedon kolmannen erän alku oli painajaismainen, kun Dinamo karkasi jo 14 sekunnin pelin jälkeen ottelussa 4–0 -johtoon. Keskialueen aloitusvoiton jälkeen kotijoukkue sai terävän suoran hyökkäyksen kohti vierasjoukkueen maalia. Latvialaishyökkääjä Miks Indrasis harhautti vieraiden puolustuksen ja syötti kiekon tyhjiin vieraiden maalin takakulmalle nousseelle puolustaja Michal Cajkovskylle, joka puttasi kiekon ohi Tikhomirovin.

Kolmannen erän puolivälissä Torpedo sai lohtua, kun Dinamo-puolustaja Andrei Mironov pomputti omalla siniviivalla kiekkoa ja vieraiden paras pistemies Jordan Schroeder karkasi läpiajoon. Yhdysvaltalainen ei huippupaikastaan erehtynyt vaan ohitti Botsharovin tarkalla laukauksella takakulmaan.

Vieraat hakivat reilu kuusi minuuttia ennen loppua kavennusta ilman maalivahtia, mutta kiri tyrehtyi Pulkkisen omalta alueelta iskemään 5–1 -maaliin.

Dinamon kausi jatkuu torstaina Dinamo Riikaa vastaan kotijäällä. Torpedo matkustaa Jaroslavliin ja pelaa torstaina vierasottelun Lokomotivia vastaan. Kummallakin joukkueella on yhdeksän ottelua runkosarjaa jäljellä.