Tehoton Jokerit hyytyi Dinamo Moskovan vieraana

KHL / Raportti
Tommi Kivistön osuma herätti Jokerit taistelemaan pisteistä.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerit jäi vaille pistetuliaisia Moskovassa. Tasainen taisto päättyi Dinamolle 3–1 -lukemin.

Maajoukkuetauon jälkeen Jokerit ja Dinamo Moskova palasivat arkeen kohdatessaan toisensa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Dinamolle 3–1 -lukemin.

Avauserä käynnistyi Jokereiden kannalta murheellisesti, kun kiekonmenetyksen seurauksena Anders Lindbäck sai kaivaaensimmäisen kerran selkänsä takaa jo ottelun avausminuuteilla Eric O'Dellin avatessa kotijoukkueen maalihanat.

Avausmaalin jälkeen kotijoukkue otti enemmän otetta itselleen, eikä päästänyt Jokereita kunnollisille maalipaikoille vahvan puolustuksensa ansiosta. Jokerit ei saanut edes ensimmäisellä ylivoimallaan maalia aikaiseksi, eikä joukkue saanut ottelussa ylivoimilla maaliakaan tehdyksi.

Toisessa erässä Jokerit esitti huomattavasti parempaa peliä, joka palkittiin Tommi Kivistön maalilla Ivan Botšarovin epäonnisen torjunnan jälkeen. Teemu Turusen saamaa estämisrangaistusta tarkasteltiin videolta tilanteen osoittautuessa jopa ulosajon arvoiseksi. Vieraat selvisivät kuitenkin kaksiminuuttisella.

Tasainen kaksikymppinen tarjosi lopulta myös toisen maalin, kun Dinamo nousi johtoon Mikhail Fisenkon osumalla molempien pelatessa neljällä kenttäpelaajalla. Tasavajaalle joukkueet joutuivat, kun Jokereiden kapteeni Marko Anttila haki pieneen pystypainiin isänniltä vastustajaa.

Vielä erän viimeiseen aloitukseen sekunti ennen summeria Botšarov luisteli pois maalinsuulta, mutta rohkea teko ei tuonut maalia.

– Avauserässä oli havaittavissa, että oli taukoa. Toinen erä oli laadukkaampi kaksikymppinen kuin avauserä, kommentoi tv-erätaukohaastattelussa helsinkiläisseuran puolustaja Niklas Friman.

Kolmas kaksikymppinen oli vahvaa esitystä Jokereilta, mutta isäntien tähtihyökkääjä Vadim Šipatšov naulasi ottelun ratkaisun tyhjään maaliin vain sekunteja ennen päätössummerria.

Tuloksenteon kannalta Jokereiden suurin murhe oli heikko maalinteon tehottomuus.