Moskovassa tunteet kuumenivat - Jokerit juhli lopulta tärkeää voittoa

KHL / Raportti
Nicklas Jensen aloitti Jokereiden maalinteon.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokereiden viikko käynnistyi Moskovassa, jossa joukkue nappasi viikon ainoasta ottelusta tärkeän vierasvoiton lukemin 3–2. Koko kuusikymppisen ajan nähtiin fyysistä jääkiekkoa, josta oli aistittavissa pudotuspelien tunnelma.

Maalittoman avauserän alkuminuuteila Iiro Pakarinen ja Andrei Petan hakivat toisistaan mittaa, jonka tuomaristo huomioi kaksiminuuttisin. Jokerit sai erän aikana ylivoimamahdollisuuden Vjatšeslav Voinovin kampittaessa helsinkiläisseuran pelaajan, mutta tämäkään tilanne ei tuonut avausmaalia.

Toisessa erässä heiluivat nyrkit ja verkot

Toisessa erässä Dinamo tarjosi jälleen Jokereille ylivoimaa Eric O'Dellin napatessa jäähyn, mutta verkko ei heilunut Ivan Botšarovin selän takana.

Ottelun avausmaalista vastasi Dinamon ruotsalaishyökkääjä Anton Wedin ylivoimalla. Dinamo pääsi ylivoimalle, kun Jokerien ruotsalaisvahti Anders Lindbäckin nappasi rangaistuksen kiekon sulkemisesta.

Tämä ei Jokereita lannistanut, sillä illan kolmannella ylivoimalla tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen tasoitti ottelun pelikellon ylittäessä puolenvälin krouvin. Jensen laukoi kiekon b-pisteen kaarelta Botšarovin puikoista sisään.

Tovi Jensenin maalista Jokereiden Vitali Menšikovilla ja David Skleničkalla sekä Dinamon Andrei Sergejevilla ja Rob Klinkhamerilla tunteet kuumenivat. Ottelun tuomaristo antoi jokaiselle kaksiminuuttiset sekä purkaukseen johtaneista tilanteesta Klinkhamerille lisäkaksiminuuttisen, joka tarjosi vieraille jälleen ylivoimalla mahdollisuuden maalintekoon, mutta narripaidat eivät maalinteossa onnistuneet.

Kuuma kamppailu ratkesi Hannes Björnisen tuuletukseen

Kolmannessa erässä Jokerit nousi johtoon Otto Leskisen laukoessa kiekon ohi Botšarovin. Leskisen osuma ei jäänyt erän ainoaksi, koska toisessa erässä Jokeri-pakkaa kuumentanut Klinkhamer tasoitti ottelun reilu seitsemän minuuttia ennen päätössummeria. Vadim Šipatšov namutteli tähän maaliin illan toisen syöttöpisteensä.

Kolmannessa erässä haettiin kanssa tunnetta Klinkhamerin ja Menšikovin toimesta, mutta tilanteesta ei aiheutunut muuta kuin molemmille kakkoset. Ottelu oli jo vääjäämättä menossa kohti jatkoaikaa, mutta reilu minuutti ennen loppua Jokerit-hyökkääjä Hannes Björninen ratkaisi ottelun laukomalla kiekon verkkoon ohi Botšarovin.

Jokereiden viikko typistyi yhden ottelun mittaiseksi, sillä koronatartuntojen vuoksi vierasottelu Metallurg Magnitogorskia siirrettiin torstailta hamaan tulevaisuuteen. Jokereilla on seuraavat pelit luvassa ensi viikolla, kun Hartwall Arenassa vastaan asettuvat Vitjaz Podolsk, konferenssia johtava SKA Pietari sekä Avtomobilist Jekaterinburg.