Jokerit tehottomana Moskovassa – "Numerot turhan isot verrattuna siihen mitä kentällä tapahtui"

KHL / Raportti
Samuel Jukuri on loukkaantumisten myötä Jokereiden ykkösvahti. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit hallitsi ottelua Moskovan Dinamoa vastaan tasakentällisin, mutta runsaslukuisissa erikoistilanteissa sekä viimeistelyssä isäntäjoukkue oli selvästi etevämpi.

Jokerit sai otteluun ikävän alun, kun Dinamo iski heti alkuminuuteilla ylivoimalla. Vieraiden peli ei tuohon kuitenkaan hyytynyt, vaan Jokerit pystyi hallitsemaan kamppailua varsin selvästi tasakentällisin pelatessa.

Koko ottelu oli varsin rikkonainen, kun kummatkin joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä reippaasti. Yhteensä kaksiminuuttisia puhallettiin peräti 16 kappaletta.

Avauserän lopussa Dinamon ylivoima toimi vielä toistamiseen ja erätauolle mentiin lukemissa 2–0. Jokereilla oli omat tilaisuutensa muun muassa kahden miehen ylivoimalla, mutta viimeistely oli joukkueelle todella vaikeaa.

Pelin edetessä kamppailu tasoittui, kun rytmi oli kateissa lukuisten rangaistusten myötä. Dinamo karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle Jokereiden virheen myötä, mutta Jokerit nousi vielä erän lopussa taistoon mukaan ylivoimaosumallaan.

– Tuntui, että ensimmäisessä erässä meillä oli hyvä meininki, mutta tuli koko ajan jäähyjä puolin ja toisin. Toisessa vähän sama, vaikka Dinamo olikin siinä parempi. Vaikea peli rytmin suhteen. Vastustaja oli ylivoimapelissä parempi, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Ottelu ratkesi lopullisesti päätöserän puolivälissä Jokereiden karkeaan kiekonmenetykseen oman siniviivan tuntumassa. Dinamo käytti paikkansa tehokkaasti ja sinetöi voittonsa.

– Täytyy sanoa, että kauhean paljon teemme töitä yhden maalin eteen, emmekä saa mistään sisään. Vastustaja on sitten tappavan tehokas, kuten tänään ensimmäisessä ja kolmannessa erässä.

– Momentum täytyy hyödyntää – Dinamo teki ja me ei. Numerot toki ovat turhan isot verrattuna siihen mitä kentällä tapahtui, Marjamäki summasi.

Jokerit on kolmen ottelun vierasreissulla nuorella maalivahtikaksikolla Samuel Jukuri ja Waltteri Ignatjew. Joukkueen vakiovahdeista Anders Lindbäck on ollut sivussa jo pitempään, mutta Janis Kalnins putosi riveistä edellisen pelin jälkeen. Jokerileiristä ei kuitenkaan haluttu kommentoida maalivahtien tilannetta millään tavalla.