Dinamo Moskova pidensi Jokerien tappioputkea − "Olemme olleet tehottomia monta peliä putkeen"

KHL / Raportti
Sami Lepistö (vas.) pelasi Moskovassa kauden toisen ottelunsa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Dinamo Moskova aiheutti tiistaina Jokereille historiallisen neljännen perättäisen suoran tappion.

Tiistai-ilta ei tuonut muutosta Jokerien alavireeseen, kun Moskovan Dinamo oli kotonaan parempi lukemin 4−0. Virheet maksoivat kahdessa ensimmäisessä erässä Jokereille neljä maalia, minkä jälkeen ylämäki oli helsinkiläisille liian korkea kivuttavaksi.

Lauri Marjamäkeä päävalmentajana toisessa perättäisessä ottelussa tuurannut Pekka Kangasalusta oli huolissaan Jokerien tehottomuudesta.

− Olemme olleet tehottomia monta peliä putkeen. Se on asia, mihin pitää kiinnittää huomiota.

− Pystymme luomaan hyvin maalintekopaikkoja. Kyllä ne maalitkin sieltä tulivat, kunhan saamme vain ketsuppipullon auki, Kangasalusta vakuutti.

Muranov Jokerien painajainen avauserässä

Aaltoilevan ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Dinamo avasi maalihanat. Jokerihyökkääjän karkeasta harhasyötöstä Ivan Muranov polki läpiajoon ja nosti kiekon rystyltä vuorenvarmuudella ohi Anders Lindbäckin. Aikaa oli takana 11.49.

Tappioputkeen ajautuneen Jokerien viimeistely-yritykset olivat tervanjuontia, ja jokerihyökkääjät siirtelivät kiekkoa vielä hyvissäkin tekopaikoissa. Myöskään helsinkiläisten puolustuspeli ei ollut terävää.

Niinpä kuvaavaa olikin, että Dinamo Moskova kiitti Jokerien lepsuilusta. Avauserän viimeisellä minuutilla Muranov iski illan toisen maalinsa − alivoimalla. Hän kiersi jokeripuolustajan edessä B-pisteiden väliin ja laukoi ranteelta alanurkkaan lukemiksi 2−0.

Paluumuuttaja Lepistö harmitteli kiekonmenetyksiä

Toisessa erässä Jokerit voitti maalia kohti suuntautuneet laukaukset (12−10). Silti Dinamo lisäsi johtoaan kahdella maalilla.

Ensin 28. minuutilla KHL:n pisterohmu Vadim Šipatšov tarjoili maalin takaa syötön Dmitri Kagarlitskin 3−0-maaliin ja sitten erän lopulla Dmitrij Jaškin jatkoi maalin edestä jo 4−0.

Jokerien Marko Anttila näytti sentään toisessa erässä joukkueelleen esimerkkiä, kun hän saman vaihdon aikana kaatoi kahdesti vastustajapelaajan nurin roimalla mutta puhtaalla tavalla.

Jokereissa kauden toista peliään pelannut puolustaja Sami Lepistö kehui toisella erätauolla Dinamon tehokkuutta ja suomi Jokerien omia virheitä.

− Meillä on ollut pahoja kiekonmenetyksiä. Emme ole olleet purjeessa, mutta Dinamo on tehnyt paikoistaan maalit, Lepistö arvioi.

"Saamme täyden kokoonpanon seuraavaan otteluun"

Päätöserä oli enää pelailua. Dinamo vei pisteet puhtaasti loppulukemin 4−0.

− Tappio harmittaa. Kyllä me uskoimme ihan loppuun asti, että on mahdollisuus pärjätä. Dinamon maalit tulivat huonoihin paikkoihin. Ajan myötä ottelu lipesi meiltä, Kangasalusta harmitteli.

− Viimeisen erän taistelu kuitenkin osoitti, että joukkue yrittää loppuun asti.

Jokerit pelasi kaksi ottelua perättäisinä päivinä vajaalla kokoonpanolla koronaviruskaranteenien vuoksi. Kangasalusta nosti kuitenkin hattua vastuuta nauttineille pelaajille.

− Oli ehdottomasti tiukat pari päivää. Saimme silti paljon laukauksia aikaan, ja pelin sisällä oli paljon hyviä maalintekopaikkoja.

− Kyllä pelaajat nauttivat isosta jääajasta. Jossakin kokoonpanon vajavuus näkyi, mutta tappioiden syy se ei ollut.

Jokerien seuraava ottelu on lauantaina 26. joulukuuta, kun Severstal Tšerepovets saapuu vieraaksi Helsinkiin. Dinamo Moskova jatkaa otteluitaan kotona torstaina Ak Bars Kazania vastaan.

− Uskon, että saamme seuraavaan peliin täyden kokoonpanon karanteenista, paljasti Kangasalusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle