Jokerit jatkoi voittoputkeaan Kalninsin johdolla

KHL / Raportti
Jokerit voitti neljännen ottelun putkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit Dinamo Minskin vieraana kauden neljännen voittonsa. Helsinkiläisten sankari oli 20 kertaa torjunut ja vain yhden maalin päästänyt maalivahti Janis Kalnins.

Jokerit hallitsi ottelun alkua ja valkovenäläisillä oli vaikeuksia päästä vetopaikoille. Aivan avopaikkoihin ei Jokeritkaan päässyt, mutta paine oli isäntäjoukkueen päädyssä.

Avauserän lopussa Jokerit pääsi ylivoimalle, eikä helsinkiläisjoukkue tarvinnut kuin kuusi sekuntia. Sami Lepistö jakoi voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen viime kaudelta tuttuun tapaan oikealle laidalla, mistä Eeli Tolvasen tontin täksi kaudeksi ottanut Geoff Platt pommitti matalan laukauksen verkkoon.

Jokereiden toinenkin maali syntyi ylivoimalla, tällä kertaa arkkitehtinä oli mainiosti viivassa pelannut Alex Grant. Vieraat vaikuttivat jo menevän varmaan voittoon, kun Jesse Joensuu takoi päätöserässä maalin edestä tilanteeksi 3-0.

Kalnins torjui eleettömästi

Dinamo jaksoi kuitenkin yrittää, mutta ei onnistunut viimeistelyssä kuin kerran. Alkukauden tehottomuutensa kanssa kärvistellyt joukkue loi paikkoja, mutta Janis Kalnins helsinkiläisten maalilla pelasi todella eleettömästi ja varmasti. Kalnins piti Jokereita pystyssä myös toisen erän lopussa, kun vieraat joutuivat kahden miehen alivoimalle.

– Tämä oli vähän erilainen ottelu maalivahdin näkökulmasta. Avauserässä ei tullut juurikaan vetoja. Sitten toisessa ja kolmannessa erässä vetoja tuli ja tuntui, että usein ne olivat vaarallisia paikkoja, Kalnins summasi.

Täksi kaudeksi Jokereihin Riian Dinamosta siirtynyt Kalnins on aloittanut kautensa vahvasti. Kahdessa ottelussa hän on torjunut yhteensä 50 kertaa ja päästänyt vain kaksi maalia.

– Mikään ei ole sinänsä muuttunut kahdesta edellisestä kaudesta. Yritän vain pelata mahdollisimman hyvin ja luottaa omiin taitoihini. Tietenkin voitot lisäävät itseluottamusta, latvialainen totesi.

Tyhjiin syntyneen viimeisen osuman myötä Jokerit pysyi puhtaan pelin joukkueena neljännellä peräkkäisellä voitollaan. Valkovenäläisillä tilasto on käänteinen, ja paine voittamiseen ja tehokkaampaan viimeistelyyn kasvaa koko ajan.

- He käyttivät mahdollisuudet ja me emme pystyneet käyttämään omiamme, vaikka tilanteita oli sama määrä. He viimeistelivät, kun siihen oli paikat, ja me emme. Siinä se kiekko-otteluissa tulee, huokasi minskiläisten valmentaja Gordie Dwyer TV-haastattelussa ottelun jälkeen.