Dinamo Minskin vuoro kouluttaa Jokereita – Teemu Pulkkinen laukoi kaksi maalia

KHL / Raportti
Jokerit ei onnistunut illan ottelussa ohittamaan kertaakaan Dinamo Minskin maalivahtia Jhonas Enrothia.
Kuva © Mikko Taipale / jokerit.kuvat.fi
Helsingin Jokerit kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappion, kun kotijoukkue Dinamo Minsk laittoi taululle tylyt lukemat 5-0. Dinamon suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen teki ottelussa kaksi upeaa maalia.

Jokereiden vierasotteluiden putki jatkui lauantaina Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä paikallista Dinamoa vastaan.

Dinamo lähti kamppailuun kahden ottelun voittoputkessa, kun puolestaan Jokereilla oli allaan kaksi vierastappiota. Molemmat joukkueet majailivat ennen illan ottelua sarjataulukossa läntisen konferenssin häntäpäässä, helsinkiläiset peräti toiseksi viimeisenä vain Severstal Tšerepovets takanaan.

Jokereiden kokoonpanoon suurimpana muutoksena aiempaan tuli Ahti Oksasen nouseminen Petri Kontiolan johtaman ykkösketjun laidalle loukkaantuneen Nicklas Jensenin tilalle. Viime sunnuntain ottelussa Pietarissa loukkaantunut Jensen on sivussa tositoimista peräti neljä kuukautta.

Paluun helsinkiläisten kokoonpanoon puolestaan teki harjoituskaudella loukkaantunut ja viime kaudella koko KHL:n pistepörssissä viidenneksi sijoittunut Brian O'Neill. Amerikkalainen pelasi kauden ensimmäisessä runkosarjaottelussaan John Normanin johtaman kakkosketjun laidalla.

Dinamo ratkaisi toisessa erässä

Maaleja saatiin ottelussa odottaa aina toiseen erään asti, jossa niitä sitten nähtiinkin kolme kappaletta kaikki kotijoukkueen tekemänä.

Runsaan kuuden minuutin pelin jälkeen Jokereiden puolustuksen lähettämä purkukiekko meni suoraan puolustaja Kirill Gotovetsin lapaan ja tämä ohitti helsinkiläisten maalilla pelanneen Janis Kalninsin ensimmäistä kertaa.

Kotijoukkueen toinen maali oli Teemu Pulkkisen huikea henkilökohtainen suoritus. Pulkkinen piti kiekkoa pitkään Jokereiden alueella ja ampui sitten kovalla laukauksella kauden viidennen maalinsa. Kokenut Andrei Kostitsin laukoi puolestaan Shane Princen syötöstä kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon aivan toisen erän lopulla.

Dinamon maalilla ruotsalainen Jhonas Enroth torjui ottelussa kaikki Jokereiden 20 laukausta ja muun muassa puolustaja Viktor Löövin huippupaikan toisessa erässä.

Kolmannessa erässä kotijoukkue jatkoi siitä mihin kolmannessa erässä lopetti. Nikita Feoktistov osui heti erän alussa ja kuutisen minuuttia ennen loppua oli jälleen Pulkkisen vuoro. Suomalainen ohitti Kalninsin toistamiseen terävällä laukauksella ja loppunumerot kirjattiin näin Dinamon hyväksi 5-0.

Dinamo voitti ottelun laukauksen 30-20 ja aiheutti Jokereille jo kolmannen peräkkäisen tappion.

Jokerit päättää viiden ottelun vieraspelien putkensa ensi maanantaina Lokomotiv Jaroslavlia vastaan.

Ensi viikolla pelataan myös Hartwall Arenalla, kun keskiviikkona Jokereiden vieraaksi saapuu viime kauden Gagarin Cup -mestari TsSKA Moskova ja lauantaina itäisen konferenssin kärkiseura Avtomobilist Jekaterinburg.