Jokerit palasi voittokantaan – Kristian Vesalainen osui heti ensimmäisessä KHL-ottelussaan

KHL / Raportti
Myös Geoff Platt kasvatti maalisaldoaan yhdellä osumalla. Kuva on joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden tappiollisesti alkanut vieraskiertue jatkui keskiviikkona ottelulla Dinamo Minskiä vastaan. Peli päättyi lopulta Jokereiden voittoon numeroin 4–1. Yksi Jokereiden maalintekijöistä oli KHL-debytantti Kristian Vesalainen.

Jokerit luisteli keskiviikkona valkovenäläiseen vieraskaukaloon, kun joukkuetta vastaan asettui KHL:n häntäpään joukkue Dinamo Minsk. Minskin alkukausi on ollut vaikea, eikä asiaa auttanut edes marraskuun alun valmenjanvaihdos. Jokereita vastaan Minsk oli ennen keskiviikkoillan koitosta pelannut tällä kaudella kahdesti. Näistä molemmat päättyivät Jokereiden voittoon.

Jokereiden kokoonpanossa nähtiin ottelussa uudet kasvot: joukkueen tuoreella hankinnalla Kristian Vesalaisella oli edessään uran ensimmäinen KHL-ottelu. Hyökkääjä viiletti samassa ketjussa Sakari Mannisen ja Pekka Jormakan kanssa. Vastuuta kertyi myös ylivoimalla. Vesalaisen ensiesiintyminen oli pirteä, mikä näkyi myös tulostaululla.

Ensimmäinen erä kului varsin tasaisissa merkeissä, ja kumpikin joukkue sai rakennettua maalipaikkoja. Jokerit nousi johtoon, kun peliä oli kulunut alle kuusi minuuttia. Steve Moses kaartoi Dinamo-maalin takaa ja syötti Geoff Plattille, joka napautti pelivälineen maaliin.

Dinamon maalilla nähtiin myös toisenlaista liikehdintää, kun joukkueen veräjänvartija Jhonas Enroth laitettiin vaihtoon. Syynä oli jonkinasteinen loukkaantuminen.

Jokerit ei johtoasemasta kuitenkaan kauan ehtinyt nauttia, kun verkko heilui jo omassa päädyssä. Kotijoukkueen Dmitri Buinistkin rannelaukaus painui jokerivahti Janis Kalninsin selän taakse.

Moses jatkoi tehoiluaan, kun hän pamautti kiekon tarkasti vastustajan maalin yläkulmaan, ja tilanne vaihtui Jokereiden hyväksi lukemiin 2–1.

Vesalainen avasi maalitilinsä ylivoimalla

Toisen erän alkupuoliskolla sama tasaisuus jatkui. Sekä koti- että vierasjoukkueella oli omat hetkensä, mutta tehokkuus uupui. Jokerit pääsi kokeilemaan ylivoimaa toisessa erässä kolme kertaa. Ylivoimista yksi tuotti tulosta. Tällä kertaa maalintekijänä oli debytantti Vesalainen. Hyökkääjä tykitti kiekon maaliin suoraan Sami Lepistön syötöstä.

Vesalaisen esiintyminen debyytissä oli yleisesti ottaen pirteä. 19-vuotias helsinkiläinen sai useita laukauksia maalille, ja yhteispeli ketjukavereiden kanssa näytti toimivan mainiosti.

Pian osuman jälkeen oli Jesse Joensuun vuoro onnistua. Jokerit sai maaleista lisää virtaa, ja onnistui siirtämään pelin painopisteen itselleen. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää kakkoserässä nähty, vaan erätauolle lähdettiin Jokereiden johtaessa 4–1. Nämä jäivät myös pelin loppulukemiksi.

Päätöserän alussa Jormakan maila osui Minsk-pelaajaa kasvoihin. Jäähyminuutteja tästä vihellettiin yhteensä neljä. Jokerit kuitenkin onnistui selvittämään alivoiman. Tämän jälkeen mentiin pitkään ilman merkittäviä paikkoja, mutta tahmaisen oloinen peli oli hienoisesti Dinamon hallussa.

Pelin lopussa Lepistö taklasi vierasjoukkueen Kirill Gotovetsia päähän. Lepistö lähetettiin tilanteesta pukukopin puolelle.

Seuraavan kerran Jokerit nähdään kentällä sunnuntaina Helsingissä, kun se kohtaa Slovan Bratislavan.