Juho Olkinuora torjui Metallurgin jatkoon - Ortion ja Lintuniemen kausi päättyi

KHL / Raportti
Metallurg juhli voittoa Nur-Sultanissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maailmanmestarimaalivahti Juho Olkinuoran edustama Metallurg Magnitogorsk marssi jatkoon KHL:n pudotuspeleissä. Ensimmäisen kierroksen vastus Barys Nur-Sultan kaatui lopulta voitoin 4-2. Toisella kierroksella Metallurg kohtaa Avangard Omskin.

KHL:n kaikkien aikojen tehokkain hyökkääjä, Metallurg Magnitogorskin monivuotinen kapteeni Sergei Mozjakin ratkaisi kuudennen ottelun Barys Nur-Sultania vastaan. Metallurg voitti ottelun 5–3 -lukemin ja jatkaa matkaansa toiselle pudotuspelikierrokselle.

Mozjakin iski ottelun kolmannessa erässä vieraat ylivoimalla 3–2 -johtoon ja syötti voittomaaliksi jääneen Taylor Beckin ylivoimamaalin ajassa 54.53.

Metallurgilta Mozjakinin lisäksi tehoilemaan äityi maalintekijä Beck, joka syötti lisäksi kaksi maalia. Sergei Plotnikov iski myös tehot 1+1.

Barysilta Linus Videll oli joukkueensa jokaisessa maalissa mukana isken yhden ja syöttäen kaksi. Myös suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi merkkautti tililleen yhden syöttöpisteen. Lintuniemi pelasi ottelussa 18.48 minuuttia.

Juho Olkinuora oli vieraiden maalilla lukkona torjuen 27 laukausta. Joni Ortiolla oli kotijoukkueen maalilla vaikeampi ilta, sillä suomalaiselle kertyi vain 17 torjuntaa kauden päättäneessä ottelussa.