Brian O'Neillin merkkipaalu oli kirsikka kakun päällä Jokerien noustessa voittoon Barysin vieraana Nur-Sultanissa

KHL / Raportti
Kazakstanissa nähty nopeatempoinen näytös oli varsin viihdyttävä alkuhetkien rauhallisen otteen jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Barys on ollut haastava joukkue Jokereille, sillä 11 aiempaa kohtaamista on päättynyt Nur-Sultanin joukkueelle otteluvoitoin 7–4. Kahdestoista kohtaaminen päättyi jatkoajalla Jokerien 4–5 vierasvoittoon. Illan ottelussa O'Neill teki KHL-uransa 200. tehopisteen.

Ennen illan kohtaamista Barysilla oli kolme voittoa alla ja Jokereilla muistissa katkera vieraskiertueen avaustappio Habarovskissa Amurin vieraana.

Kotijoukkueen maalille luisteli Joni Ortio ja helsinkiläisryhmä vaihtoi maalivahtia edellisestä kamppailusta, kun Anders Lindbäck teki tilaa Jānis Kalniņšille. Kazakstanissa kiekkoilee Jokerit-faneille tuttu maalivahti Henrik Karlsson, joka on tällä hetkellä loukkaantuneena. Ortion lisäksi muita suomalaisia ei ole kazakstanilaisryhmässä. Vime kaudella Barysia edustanut Atte Ohtamaa edustaa tällä kaudella Lokomotiv Jaroslavlia.

Ottelun nopeatempoinen avauserä eteni tunnustellen letkeällä vauhdilla, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei nähty ollenkaan. Kamppailun avausmaali syntyi toisen erän alkuhetkillä Jokerien jäähyn jälkeisessä vaihdossa, kun isäntäjoukkueen nelosketjun Jegor Petukhov laukoi irtokiekon helsinkiläisjoukkueen maaliin.

Vieraiden avausmaalista vastasi kolmannessa erässä Peter Regin runnomalla kiekon maalinedustalta kiekon häkkiin. Brian O'Neill syötti kyseisen Reginin osuman ja amerikkalaishyökkääjän 200. tehopiste näki päivänvalon pudotuspelit mukaan lukien 258:nnessa matsissa.

Isäntien varsinaisen peliajan seuraavien maalien tekijöinä oli tasavajaalla pienen pystypainin jälkeen pesäpallotyyliin napauttaen Arkadi Shestakov, tarkalla laukauksella Jakob Lilja ja maalinedustalta Linus Videll. Vieraiden maalien tekijöiksi merkittiin Tommi Kivistö, illan toisellaan Regin sekä Mikko Lehtonen komealla laukauksella Ortion ollessa ilman mailaa kolmannen erän loppuhetkillä. Kaksikko Regin - O'Neill vakuutti varsinkin kolmannen erän otteillaan. Helsinkiläisryhmä nousi 4–0 tappioasemasta 4–4-tilanteseen vaajassa vartissa.

Lopulta ottelu päättyi jatkoajan jälkeen Jokerien 4–5 vierasvoittoon David Skleničkan sytyttäessä punalampun viimeistä kertaa O'Neillin antaessa ottelun neljännen syöttöpisteensä. Joukkueet pelasivat kurinalaisesti, mutta ylivoimilla kumpikaan ei saanut tulosta aikaiseksi hyvistä tilanteista huolimatta.

Tämän ottelun jälkeen Jokerit pelaa seuraavan kerran kotonaan tulevana maanantaina, kun Helsinkiin saapuu Pavel Datsjukin edustama Avtomobilist Jekateriburg. Kazakstanilaisryhmän seuraava ottelu on tulevana perjantaina jälleen kotikaukalossa Ak Bars Kazanin saapuessa vieraaksi.

Muokattu 22.10. klo. 9.20: Jokerien O’Neillin syöttöpisteet  ja Barysin toisen maalin tekotapa oikein