KHL:n pudotuspelit 2020: Säteri torjui nollapelin – Moskovassa tunteet kuumenivat

KHL / Raportti
Harri Säteri ja Jyrki Jokipakka olivat Sibirin kantavat voimat pudotuspeliavauksessa.
Kuva © Saimi Airaksinen
KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluparit ovat lähteneet jokaisen sarjan osalta käyntiin. Maanantaina pelattiin kaavion toisen puolen ensimmäiset ottelut, joissa myös suomalaisivat nousivat valokehään.

KHL:n pudotuspelien kaavion toisen puolen neljä ottelusarjaa käynnistyivät tänään.

Avtomobilist Jekaterinburg (4.) vs. (5.) Sibir Novosibirsk, Sibir johtaa sarjaa voitoin 1-0

Harri Säteri oli loistavalla pelipäällä Sibirin maalilla, kun joukkue haki vierasvoiton lukemin 2–0. Sibirin voittomaalin ottelussa teki suomalaishyökkääjä Juuso Puustinen ensimmäisen erän lopulla. Puustinen nousi laidasta röyhkeästi maalille ja ujutti kiekon ohi ottelussa 19 kertaa torjuneen Jakub Kovarin.

Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Jevgeni Chesalin ottelun viimeisellä peliminuutilla.

Maalivahti Säterille kirjattiin ottelussa 37 torjuntaa. Voitto ja nollapeli olivat Säterin KHL:n pudotuspeliuran ensimmäiset. Viime keväänä Säteri torjui Vitjazin maalilla pudotuspeleissä kaikki neljä peliä häviten kaikki.

Suomalaisista Sibirin puolustaja Jyrki Jokipakka oli joukkueensa ylivoimainen peliaika kuningas. Jokipakka pelasi 22 minuuttia ja taklasi viisi kertaa. Suomalaissentteri Mikael Ruohomaa oli Sibirin paras aloittaja voittaen seitsemän 14 aloituksestaan.

TsSKA Moskova (1.) vs. (8.) Torpedo Nizni Novgorod, TsSKA johtaa sarjaa voitoin 1-0

TsSKA Moskova teki pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa tarvittavan ja voitti Torpedon tyylipuhtaasti lukemin 3–0. TsSKA iski ottelun kolme maaliaan reiluun 23 minuuttiin.

Maalinteossa onnistuivat Anton Slepyshev, Mario Kempe ja Linden Vey. Kirill Kaprizov syötti kaksi ensimmäistä maalia.

Ilja Sorokin torjui nollapelin eteen 16 kertaa ja saalisti syöttöpisteen ottelun toiseen maaliin. NHL-joukkue New York Islandersin varaamalle Sorokinille nollapeli oli KHL:n pudotuspeleissä uran 15.

Sibirin pelaajilla oli syytä hymyyn pudotuspelien ensimmäisen ottelun jälkeen.

Ak Bars Kazan (1.) vs. (8.) Neftekhimik Niznekamsk, Ak Bars johtaa sarjaa voitoin 1-0

Ak Bars Kazan oli ilman loukkaantunutta Danis Zaripoviakin kliinisen varma pudotuspelien kotiavauksessa. Jesse Virtasen edustama joukkue kaatoi Neftekhimikin lukemin 4–1. Suomalaispuolustajalle ei merkattu tehopisteitä.

Ak Barsin tehomiehinä häärivät hyökkääjä Stanislav Galiev ja puolustajat Andrei Pedan, sekä Mikael Wikstrand. Galiev iski tehot 1+1 ja puolustajat syöttivät kaksi maalia mieheen. Jonas Enlundin edustaman Neftekhimikin ainoan maalin iski Marat Khairullin ensimmäisen erän lopulla ruotsalaishyökkääjä Jacob Berglundin syötöstä.

Kotijoukkueen maalilla Timur Biljalov sai tehdä täyden päivätyön voiton eteen, sillä Biljalov joutui torjumaan ottelussa 31 kertaa.

Dinamo Moskova (4.) vs. (5.) Spartak Moskova, Dinamo johtaa sarjaa voitoin 1-0

Moskovan paikallisderbyn pudotuspelien avauksesta ei tunnetta puuttunut. Numeraalisesti ja pelillisesti Teemu Pulkkisen, sekä Juuso Hietasen edustama Dinamo oli Spartakia selkeästi edellä. Dinamo otti ottelusta komean voiton lukemin 5–1.

Suomalaisista Hietanen saalisti kolmannen erän alussa tulleeseen maaliin syöttöpisteen ja Pulkkinen syötti ottelun lopussa tulleen Valeri Brjukvinin 5–1-osuman. Kotijoukkueen sankareita ottelussa oli ykköskentän laitahyökkääjät Dmitri Jaskin ja Andre Petersson. Petersson iski kiekon kahdesti ohi Julius Hudacekin ja Jaskin kertaalleen.

Pelin ratkettua kolmannessa erässä nähtiin monta typerää temppua kentällä. Ensin kotijoukkueen tähtihyökkääjä Vadim Šipatšjov sai 2+10 minuutin rangaistuksen taklattuaan Ansel Galimovia päähän. Tämän jälkeen ottelussa nähtiin pari isompaa kärhämää, jonka seurauksena erässä jaettiin yhteensä 113 rangaistusminuuttia.

Seuraavaan otteluun lähdettäessä on mielenkiintoista, mitä Dinamo tekee puolustukselleen, sillä joukkueen kärkipuolustajista Andrei Mironov poistui nilkuttaen koppiin kesken kolmannen erän. Lisäksi puolustaja Artjom Volkov pelasi vain yhden vaihdon kolmannessa erässä.