Jokerit käänsi tasaisen pelin edukseen

KHL / Raportti
Marko Anttila iski ottelun voittomaalin. (arkistokuva)
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit pelasi koronasyistä kotiottelunsa Jekaterinburgissa. Tasaisen kamppailun ratkaisu syntyi vasta pari vähän ennen loppua, kun jokerikapteeni Marko Anttilan rannelaukaus livahti takanurkkaan.

Avtomobilitin ja Jokereiden kamppailu oli kaikkien kolmen erän ajan todella tasainen. Avauserässä kummallakin oli pari maalipaikkaa, mutta molempien tiiviit paketit pystyivät pitämään vastustajan nollissa.

Toisen erän alussa nähtiin ottelun tehohetki, kun kolmen minuutin aikana Jokerit iski kahdesti ja Avtomobilisti kerran siinä välissä.

Suomalaisjoukkue pystyi pitämään johtoasemansa varsin pitkään, mutta kolmannen erän puolivälissä Jokereiden toisen maalin iskenyt Alex Grant oli epäonnekas ja ohjasi kiekon omaan rysään. Osuma merkittiin maalille kiekon lähettäneen Pavel Datsjukin nimiin.

Jokereille tarjottiin voittoa, kun se pääsi lopussa pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Pakkopelisä ei tulosta tullut, mutta pian jäähyjen jälkeen Marko Anttila nousi laidasta ja laukoi matalan ranteen takanurkkaan. Tämän jälkeen ei osumia enää nähty ja Jokerit nappasi täyden pistepotin.

- Tulimme erittäin hyvin peliin. Toisessa erässä jäi sitten parannettavaa, vaikka teimme kaksi maalia. Kolmas erä oli hyvä, vaikka siinä tulikin se oma maali. Jaksettiin kuitenkin uskoa ja Anttila teki sitten tärkeän osuman, jokeriluotsi Lauri Marjamäki summasi.

Yhdessä tilastossa Jokerit oli selvästi jekaterinburgilaisia edellä, sillä suomalaisjoukkue voitti peräti kaksi kolmasosaa aloituksista.

Jokereissa paidassa nätiin ensimmäistä kertaa KHL-kaukaloissa myös Markus Hännikäinen, joka on toipunut vammoistaan

- Tärkeää, että saimme hänet takaisin, hän on iso pelaaja meille vielä tällä kaudella. Ei ole helppoa tulla takaisin noin pitkältä tauolta, mutta ihan ehyt suoritus häneltä, Marjamäki näki.

Avtomobilistilla on nopea paikka revanssiin, sillä joukkueet kohtaavat uudestaan jo maanantaina Suomen aikaan kello 16 alkavassa ottelussa. Jekaterinburgilaiset saavat kamppailuun lisävahvistuksen, kun Dan Sexton palaa kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle