Avtomobilist Jekaterinburg jatkoi Jokereiden orastavaa tappioputkea – narripakan 12 ottelun pisteputki poikki

KHL / Raportti
Anders Lindbäck joutui kovan paikan eteen korvatessaan kesken ottelun Janne Juvosen.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Tämän illan ottelun päättyessä Avtomobilistin voittoon 5–1–lukemin katkesi helsinkiläisryhmän kahdentoista ottelun pisteputki.

Bill Petersin ryhmä opetti avauserässä Lauri Marjamäen ryhmälle maalintekotaitoa ja Avtomobilist Jekaterinburg voitti ottelun 5–1-lukemin. Jokereiden ainoasta maalista vastasi Markus Hännikäinen. Helsinkiläisryhmän hirmuinen 12 ottelun pisteputki ei keskiviikon heikolla esityksellä saanut jatkoa.

Ensimmäisessä erässä ei kauaa ottelua ehditty pelaamaan kun verkko heilui Janne Juvosen maalissa kahden maliin iltaa viettäneen Georgi Belousovin ohjatessa puolentoista minuutin pelin jälkeen ottelun avausosuman.

Vauhdikkaassa erässä nähtiin vielä isäntien kaksi maalia, joille Juvonen ei mahtanut mitään. Isännillä oli kolmannessa maalissa tuuria, sillä kiekko kimposi linjatuomarista. Tuon maalin jälkeen Juvosen tilalle vaihdettiin Anders Lindbäck

Jokereiden pelihalukkuus ottelun alussa oli taannoisen tappiollisen Traktor-vierasottelun tasolla, mutta otteissa oli havaittavissa hyviäkin aihioita. Stéphane Da Costa esitti erän hienoimman harhautuksen, mutta tilanne päättyi kuitenkin maalitolppaan kompurointiin.

Vierailta vahva toinen erä

Toinen erä oli Jokereilta paljon parempaa peliä ja Petteri Lindbohmin laukoman kiekon Hännikäinen ohjasi maalin edustalta reidellään kiekon ohi hyvin pelanneen Vladimir Galkinin.

Vieraiden kavennusmaalin jälkeen seuraava pelikatko nähtiin summerin soidessa. Katkotonta peliä nähtiin neljä minuuttia ja 48 sekuntia.

— Olemme pelanneet huonosti. Vasta viimeiset 5-10 pelasimme sillä tasolla, millä meidän pitäisi koko ajan pelata, Jokerien avausmaalin iskenyt Hännikäinen kertasi joukkueensa otteita toisen erätauon TV-haastattelussa.

Avtomobilist sinetöi pelin kolmannen erän alussa

Kolmas kaksikymppinen alkoi ottelun ensimmäisen rangaistuksella, kun Philip Holm tarjosi isännille ylivoimamahdollisuutta napaten kahden minuutin rangaistuksen. Holmin jäähy ehti hetkeä aiemmin loppumaan, kun isännät laukoivat taiston neljännen osumansa. Ottelun yksi hahmoista Jesse Blacker oli tämän maalintekijä.

Hetki Blackerin osuman jälkeen Jokerit pääsi illan ensimmäistä kertaa ylivoimalle.

Tämän erikoistilanteen aikana kiekko katosi purun jälkeen jokaisen näkyvistä ja ottelun tuomaristo joukkueiden tapaan olivat hämmennyksen vallassa.

Iiro Pakarinen täräytti ylivoiman viimeisillä sekunneilla laukauksen päin Galkinia ja venäläisvahti joutui puhaltelemaan ilmoja pihalle pienen hetken, mutta pystyi jatkamaan ottelua.

Lindbäck antoi kaikkensa joukkueen pistetavoittelussa, mutta seuratoverit eivät pystyneet hyödyntämään avustuksia.

Ottelun kolmannella ylivoimalla kolmannen erän puolivälin jälkeen vieraat yrittivät tehdä maalia ilman maalivahtia kuitenkaan onnistumatta.

Kolmas erä oli toisen erän tavoin ottelun tasaisimmista, vaikkakin isäntien maalisarake erän loppuhetkillä kasvoi yhdellä osumalla.

Jokerit päättää vieraskiertueensa tulevana perjantaina Salavat Julajev Ufan vieraana ja Avtomobilist matkustaa tulevana lauantaina Neftehimik Nižnekamskin vieraaksi.