Wärnin maalit veivät Jokerit jatkoajalle

KHL / Raportti
Max Wärn iskit Jokerit-uransa avausosuman.
Jokerit saalisti Avangard Omskin vieraana yhden pisteen. Helsinkiläisten illan molemmat osumat iski aiemmin pienessä roolissa ollut Max Wärn.

Helsinkiläiset aloittavat maanantain ottelun hyvin ja hallitsivat avauserää. Pelin vieminen palkittiin myös avausmaalilla erän lopulla, kun Max Wärn pääsi takomaan paluukiekon sisään maalin edestä. Osuma oli Wärnin ensimmäinen jokerinutussa.

Toisesta peli tasoittui ja isännät rynnivät rinnalle. Jokerit rynnisti kuitenkin uudestaan edelle, kun Wärn iski illan toisensa Sami Lepistön oivasta syötöstä. Avangard pystyi kuitenkin kuittaamaan tämänkin johdon tasoihin.

Henkka (Henri Ikonen) ja Mika (Niemi) olivat tänään pelipäällä, ja Henkasta oikein näki, että hän oli saanut uutta virtaa maajoukkueesta. Meillä oli selkeät roolit ja tavoitteet peliin: vetoja ja miestä maalille, sieltä ne maalitkin tulevat. Ihan hyvin onnistuttiin, Wärn antoi kiitosta ketjukavereilleen.

Päätöserässä isännät veivät peliä, mutta molemmilla oli pari erinomaista paikkaa viedä peli nimiinsä. Kummatkin maalivahdit olivat kuitenkin oivassa vireessä. Etenkin Jokereiden Ryan Zapolski piti torjunnoillaan Jokerit mukana pistetaistossa.

Molemmilla oli päätösminuuteilla myös ylivoimatilaisuus, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan varsinaisen peliajan ulkopuolelta. Avangard kuittasi kamppailun ja kaksi pistettä nimiinsä kauniin kuvion päätteeksi, jonka sai päättää Denis Zernov, jolle osuma oli illan toinen.

- Koko jengillä oli hyvä energia ensimmäiset 40 minuuttia, mutta viimeisessä erässä ei saatu lyötyä naulaa arkkuun. Paikkoja oli tänään riittävästi ja meidän olisi pitänyt pystyä matsi voittamaan. Harmittava tappio, mutta näin käy välillä, Wärn huokasi.

Jokereiden pelit jatkuvat jo tiistaina, kun joukkue kohtaa Moskovassa Spartakin.

- Laitetaan uutta matoa koukkuun ja lähdetään uudella energialla tiistain peliin. Ihan hauska itse asiassa päästä heti uudestaan pelaamaan, niin ei tarvitse tätä isommin miettiä. Lähdetään kirkkaalla mielellä siihen hakemaan voittoa, jokerihyökkääjä visioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle