Ahti Oksasesta Jokereiden sankari – Jokerit kaatoi Avangardin pitkän kaavan kautta

KHL / Raportti
Jokerit juhli toisen erän lopussa tasoitusmaalia.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Avangard Omsk ja Helsingin Jokerit tarjosivat perjantai-illan jääkiekkohuumaa koko rahan edestä, kun ratkaisu pelille haettiin voittolaukauskisasta. Pelin ratkaisi lopulta Jokereiden neloskentän laitahyökkääjä Ahti Oksanen. Voittolaukauskisan voitto oli Jokereiden kauden toinen.

KHL:n itäisen ja läntisen konferenssin kärkijoukkueet tarjosivat todella laadukkaan jääkiekko-ottelun perjantai-iltaan. Tiukassa ottelussa voiton vei voittomaalikilpailun jälkeen Helsingin Jokerit lukemin 2–1, kun Ahti Oksanen iski voittomaalikisassa kaikki kolme yritystään verkon perukoille ja Antti Niemi torjui tarvittavat yritykset. Kauden neljännen voittonsa torjunut Niemi oli 65 minuutin pelin aikana 34 kertaa kiekon tiellä.

Maalintekijöinä varsinaisella peliajalla nähtiin vain puolustajia, kun Vjatšeslav Voinov ja David Sklenicka onnistuivat maalinteossa.

Kotijoukkueen Voinov aloitti maalinteon

Avangard Omskin ja Helsingin Jokereiden välinen ottelu alkoi todella vauhdikkaasti. Avauserässä kumpikin joukkue pääsi koittamaan kahdesti ylivoimalla, mutta vain kotijoukkue onnistui.

Avangard siirtyi erän puolivälissä 1–0 -johtoon Voinovin laukauksella kahden miehen ylivoimalla. Voinov nousi viivasta ja laukoi kiekon takayläkulmaan ohi täysin maskissa olleen Niemen.

Jokerit oli tappioasemasta huolimatta parempi ottelun alussa, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta ei vierailijat kyenneet Igor Bobkovia ohittamaan.

Sklenicka iski Jokereille ansaitun tasoitusmaalin

Jokerit jatkoi toisessa erässä siitä mihin jäi, mutta lukuisat paikat eivät tuottaneet erän alkupuolella tasoitusta.

Erän viimeisillä minuuteilla Avangard pääsi kuin varkain kahden miehen voimin läpiajoon, mutta Kirill Semjonov laukoi takakulmalta tyhjistä takatolppaan, eikä 2–0 maalia syntynyt.

Toisessa erässä nähtiin erittäin tiukkaa vääntöä. (Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit sen sijaan iski samasta vaihdosta vielä tasoitusmaalin, kun kiekko pelattiin Avangardin päätyyn ja puolustaja Sklenicka laukoi kiekon lämärillä takakulmaan ohi Bobkovin.

Kolmas erä ja jatkoaika eivät tarjonneet maaleja

Kolmannessa erässä Jokerit jatkoi vakuuttavaa vieraspeliään ja piti hallintaa itsellään, sekä määräsi pelin tahtia. Avangard loi pari vaivaista paikkaa, mutta maalillaan Niemi selvitti helposti vähäiset tilanteet.

Paras maalintekopaikka kolmannen erän lopulla siunaantui vieraiden tanskalaiskapteeni Peter Reginille, joka iski tyhjistä tolppaan, kuten Semjonov toisessa erässä.

Jatkoajalla Jokerit oli jälleen hallitsevampi osapuoli, mutta parhaille maalintekopaikoille ei ollut asiaa.

Voittomaalikisasta haettiin lopulta ratkaisu ja voittomaalin iski Oksanen, joka onnistui kolmesti ohittamaan Bobkovin.

Avangard Omsk 83 pisteellään itäisessä konferenssissa toisena. Barys Nul-Sultan on pisteen perässä ja molemmilla joukkueilla on kaksi peliä runkosarjaa jäljellä. Avangard kohtaa sunnuntaina Lokomotiv Jaroslavlin ja ensi tiistaina Avtomobilist Jekaterinburgin runkosarjan viimeisissä otteluissa.

Jokerit jatkaa kauttaan myös sunnuntaina, kun kotipelissä vastaan asettuu SKA Pietari. Runkosarja helsinkiläisten osalta päättyy tiistaina Torpedon vieraana.