Jokerit vaikeuksien kautta voittoon Amurin vieraana

KHL / Raportti
Jesse Joensuun molemmat kaksiminuuttiset kostautuivat Amurin maalin muodossa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit oli vaikeuksissa Kaukoidän matkan päättävässä kamppailussa.

Jokerit lähti selvänä ennakkosuosikkina Kaukoidän kolmen ottelun kiertueen päättävään otteluun Amuria vastaan. Suomen aikaa torstaina klo 11.30 käynnistyneestä ottelusta muodostui kuitenkin helsinkiläisille hyvin vaikea.

Ottelussa oli paljon toisintoa Jokereiden edellisestä ottelusta Admiralin vieraana, joka päättyi 4-1 kotivoittoon. Jokerit piti hyvin kiekkoa, peli pyöri hyvin pitkälle vastustajan kenttäalueella, mutta painostus ei realisoitunut tulostaululla. Kun ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Jesse Joensuu sai kaksi minuuttia kampituksesta, iski puolestaan siihen asti koko pelin vastaanottanut kotijoukkue Amur välittömästi. Tšekkihyökkääjä Tomas Zohornan johto-osuma oli jäätävän tarkka laukaus oikeaan yläristikkoon ohi Ryan Zapolskin.

Pelin juoni oli toisessakin erässä samankaltainen. Amur pääsi jo kahden maalin johtoon ennen kuin Jokerit sai maalihanat auki. Vieraiden kirin käynnisti Kristian Vesalainen lähes identtisellä osumalla mitä Zohorna iski avauserässä. Steve Moses rynni puolestaan Jokerit rinnalle kolmannen erän alkuun.

Mosesin maali oli alkusoittoa värikkäälle päätöserälle, jossa tehtiin maaleja vuorotahtiin. Amur meni ylivoimalla aina johtoon, jonka jälkeen Jokerit tasoitti. Näin mentiin siihen asti kunnes Moses iski ottelun toisen osumansa ja tilanteeksi 4-4. Vierasjoukkue sai vielä aikaiseksi hurjan rynnistyksen kohti Marek Langhamerin maalia, mutta viisi maalia riitti päätöserään ja ratkaisua jouduttiin hakemaan ensin jatkoajalta ja lopulta voittomaalikilpailun kautta. Tässä Jokerit oli terävämpi ja sai kotiinviemisiksi Habarovskista kaksi sarjapistettä.

Jokereiden voitto tuli kaikkea muuta kuin helposti. Vieraat eivät johtaneet ottelua missään vaiheessa, joutuivat vaihtamaan maalivahtia kesken ottelun, Amurin maalivahti Marek Langhamer torjui puolestaan peräti 50 kertaa ja helsinkiläiset menettivät riveistään avauserässä puolustaja Viktor Löövin päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. Lisäksi Jokereille jäi taatusti mietittävää, että miten ihmeessä KHL:n kolmanneksi huonoimman ylivoiman omaava joukkue tekee heitä vastaan samassa pelissä kolme ylivoimamaalia.

Ottelussa kaksi maalia iskenyt Steve Moses oli luonnollisesti tyytyväinen voitetun ottelun jälkeen.

– Tämä oli meille iso voitto. Todella haastava reissu matkustuksineen. Oli tärkeää ottaa tästä pelistä voitto, jotta kotiinpaluu olisi helpompaa, Jokeri-hyökkääjä kertoi ottelun jälkeen.

– Tiedossa oli, että tämä on haastavin reissu joukkueelle tällä kaudella. Pysyimme Suomen ajassa, matkustusta oli paljon, söimme keskellä yötä ja unen kanssa oli omat haasteensa. Teimme joukkueena hyvin töitä yhdessä ja selvisimme niistä haasteista. Pelasimme kolmessa ottelussa hyvin, mutta Admiralia vastaan olimme tehottomia ja hävisimme siksi. Neljä pistettä kuudesta on hyvä tulos. Yksikin piste vähemmän olisi ollut pettymys, Moses jatkoi.

Amurille tappio oli jo kahdeksas perättäinen. Jokerit matkaa seuraavaksi Kiinan rajalta takaisin kotiin ja on seuraavan kerran tulessa maanantaina. Tuolloin Hartwall Arenalle saapuu Neftehimik Nizhnekamsk.