Jokereiden voittoputki poikki Kazanissa – Ak Bars parempi jatkoajalla

KHL / Raportti
Jokereiden Brian O’Neill onnistui maalinteossa kahdesti Ak Barsia vastaan.
Jokereiden kuuden ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen Kazanissa. Ak Bars voitti ottelun lopulta jatkoajalla maalein 4-3.

Jokereiden kahden ottelun viikko käynnistyi torstaina Kazanissa, kun vastaan asettui itäisen konferenssin kärkijoukkue Ak Bars. Kazanilaiset olivat hävinneet koko kauden aikana vasta kolme ottelua ja viimeisestä kahdeksasta kamppailustaan vain yhden. Jokerit puolestaan lähti illan taistoon kuuden ottelun voittoputkessa.

Joukkueet olivat jo kohdanneet aiemmin tällä kaudella, tuolloin Ak Bars oli parempi Helsingissä maalein 5-2.

Helsinkiläisten kokoonpanoon tuli muutoksia Steve Mosesin viime ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen myötä. Matias Myttynen nousi kokoonpanoon ja pelasi Peter Reginin johtaman kolmannen hyökkäysketjun laidalla. Ahti Oksanen puolestaan otti Mosesin paikan ykkösketjun laidalta.

Loukkaantuneiden listalla Jokereilta jatkoivat puolustaja Oliver Lauridsen ja hyökkääjät Nicklas Jensen, Konsta Hirvonen, Henrik Haapala sekä Antti Pihlström.

Illan ottelussa Jokereiden ykkösketjun keskushyökkääjä Petri Kontiola sai ensimmäisenä suomalaispelaajana täyteen 500 runkosarjaottelua KHL:ssä.

Jokerit punnersi ottelun jatkoajalle

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue hallitsi ottelua ja runsaan neljän minuutin pelin jälkeen Justin Azevedo teki avausmaalin Patrice Cormierin nappisyötöstä. Erän lopulla Ak Bars iski jälleen, kun Kirill Petrov ohitti Jokereiden maalilla aloittaneen Janis Kalninsin toistamiseen. Kotijoukkueen molemmat ensimmäisen erän maalit tulivat nopeista vastahyökkäyksistä.

Jokerit vaihtoi toiseen erän maalille Antti Niemen, jolle ottelu oli vasta kauden kuudes.

Ottelu alkoi Niemen kannalta varsin murheellisesti, kun tämä pelasi kiekkoa maalin takana maalivahdin alueen ulkopuolella ja sai siitä kahden minuutin jäähyn. Alivoimalla Brian O'Neill karkasi kuitenkin läpiajoon ja illan aikana monessa mukana ollut Petrov joutui kaatamaan yhdysvaltalaisen. Tilanteesta seuranneesta rangaistuslaukauksesta O'Neill onnistui ohittamaan isäntien maalivahti Timur Bilyalovin ja kavensi tilanteeksi 1-2.

Viittä minuuttia myöhemmin Jesse Joensuun tarkka syöttö löysi Reginin maalin edestä ja kapteeni tasoitti pelin. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Mikko Lehtonen, joka nousi näin yksin Jokereiden sisäisen pistepörssin kärkeen 12 (5+7) tehopisteellään.

Ak Bars meni kuitenkin vielä 3-2-johtoon toisen erän lopussa ja maalintekijänä oli jälleen Petrov.

Jokerit ei kuitenkaan luovuttanut ja kolmatta erää ehdittiin pelata vain 32 sekuntia, kun O'Neill teki illan toisen maalinsa ja tasoitti ottelun lukemiin 3-3. Maalia edelsi kotijoukkueen paha vaihtovirhe ja Alex Grant toimitti kiekon nopeasti Henri Ikoselle, joka puolestaan syötti yhdysvaltalaisen maalintekoon.

Ottelu meni lopulta jatkoajalle, jota ehdittiin pelata vain runsas minuutti, kunnes Mikhail Fisenko sinetöi voiton kotijoukkueelle. Jokerit ei saanut purettua kiekkoa omalta alueeltaan ja Niemi torjui ensin Petrovin laukauksen mutta ei enää Fisenkon vetoa.

Ak Bars voitti ottelun laukaukset 34-20, aloitukset 32-23 ja koko ottelun maalein 4-3. Samalla katkesi Jokereiden kuuden ottelun mittainen voitettujen otteluiden putki.

Jokerit pelaa seuraavaksi lauantaina kotonaan Hartwall Arenalla, kun vastaan asettuu Torpedo Nižni Novgorod.