Jäähyt kostautuivat Jokereille - Marjamäki vuodatti tuomareista

KHL / Raportti
Eeli Tolvanen iski viimeisteli Jokereiden ainoan osuman.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit kohtasi Ak Bars Kazanin toisena päivänä putkeen. Peli oli tiukempi kuin sunnuntaina, mutta lumileopardit painelivat voittoon kolmen ylivoimamaalinsa turvin.

Jokerit kohtasi Ak Bars Kazanin toisena päivänä putkeen. Peli oli tiukempi kuin sunnuntaina, mutta lumileopardit painelivat voittoon kolmen ylivoimamaalinsa turvin.

Kamppailun alla jokerileiristä kerrottiin huolestuttavia uutisia, kun Brian O'Neill joutui jäämään sivuun kokoonpanosta. Miehen vamma tutkitaan tarkemmin joukkueeen palattua Suomeen.

Uusitusta ykkösvitjasta huolimatta Jokerit antoi Ak Barsille kovan vastuksen. Helsinkiläiset painelivat avauserän puolivälissä johtoon, kun Viktor Löövin loistosyöttö napsahti puolityhjän maalin edessä päivystäneen Eeli Tolvasen lapaan.

Toisen erän alkupuolella Jokereilla oli huonoa tuuriakin, kun kiekko kolisi kazanilaisten maalin rautoihin useaan kertaan. Helsinkiläisillä oli paikkansa painella karkumatkalle, mutta viimeistely ei onnistunut.

Erän puolivälissä Jokereiden jääsuma kostautui, kun Ak Barsin nimimiehet Nigel Dawes ja Stephane Da Costa iskivät pelin tasoihin.

Kamppailu ratkesi lopulta viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Isäntien tehoduo viimeisteli myös kamppailun voittomaalin päätöserässä kahden miehen ylivoimapelissä. Ranskalaishyökkääjä Da Costa nappasi vielä pelin lopussa illan toisen osumansa ja kolmannen tehopisteensä - jälleen kerran ylivoimalla.

Jokerit otti kamppailussa peräti kymmenen kaksiminuuttista, mikä koitui lopulta kohtaloksi.

- Eilen emme olleet valmiita, mutta nyt olimme. Tosi ylpeä olen joukkueesta, olimme tosi hyviä tasakentällisin. Tietysti vaikea voittaa, kun olet koko ajan alivoimalla, jokeriluotsi Lauri Marjamäki sanoi.

"Paskaako tässä huutelee"

Jokerit otti pelissä peräti kymmenen kaksiminuuttista, kun taas isännille selvisivät seitsemällä. Jokerivalmennus ei ollut lainkaan tyytyväinen illan tuomareihin.

- Ihan käsittämätöntä: kotipeli pelataan Kazanissa Itäisen konferenssin kärkeä vastaan ja ihan tarpeeksi kova paketti jo siinä. Ja sitten tuomarit vetää noin vihkoon, en voi käsittää! Siinä yrittää pelaajille sanoa, että antaa tuomareiden olla ja viheltävät miten viheltävät. Sitten vastustajan ainoat jäähyt ovat vain, kun on kuusi miestä kentällä tai joku kolaa lumet maalivahdin päälle. Ei ne ilmeisesti riko sitten ollenkaan meitä.

- Jokerit on ollut tässä liigassa seitsemän vuotta, ja joka kerta yli- ja alivoiman ero on ollut noin miinus 16, nyt se on peräti -20. Olemme olleet koko ajan lännessä neljän parhaan joukossa kuitenkin. Paskaako tässä näistä sitten huutelee.

- Meille tulee toisista KHL-joukkueista pelaajia, niin ne nauraa, että onko tämä todellista teillä. Vastustajatkin nauraa, että tuleepa teille helposti jäähyjä.

Jokerit lentää nyt vieraskiertueeltaan viikon mittaiselle maajoukkuetauolle, jonka aikana kahdeksan joukkueen pelaajaa on edustustustehtävissä. Tolvanen on puolestaan lähdössä tauon aikana takaisin Nashvillen Predatorsin leiriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle