KHL-pudotuspelit: Oliwer Kaskesta jatkoeräsankari - Avangard Omsk Gagarin Cup -finaaleihin

KHL / Raportti
Oliwer Kaski iski ottelussa kaksi maalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Avangard Omsk voitti KHL:n itäisen konferenssin finaalisarjan seitsemännen ottelun ja eteni voitolla Gagarin Cupin -finaalisarjaan TsSKA Moskovaa vastaan. Avangardin sankarina hääri suomalaispuolustaja Oliwer Kaski, joka ratkaisi ottelun ensimmäisessä jatkoerässä.

Ak Bars Kazan ja Avangard Omsk hakivat KHL:n itäisen konferenssin seitsemännessä finaaliottelussa ratkaisua jatkoerästä, jossa lopulta Avangard kampesi voittoon lukemin 4–3.

Avangardin voittomaalista vastasi illan toisellaan Oliwer Kaski, jonka terävä laukaus parhaasta maalintekosektorista painui ohi Timur Biljalovin, joka torjui Ak Barsin maalilla 29 kertaa.

Vierasjoukkueen kahdesta muusta maalista vastasi suomalaispuolustaja Ville Pokka ja venäläishyökkääjä Kirill Semjonov.

Kotijoukkueelta Dmitri Voronkov haali tehot 1+2. Albert Jarullin ja Artjom Galimov vastasivat muista maaleista.

Simon Hrubec torjui vieraiden maalilla voiton eteen 17 kertaa.

Ottelusarja oli kokonaisuudessaan huikea, jossa jokainen ottelu päättyi vierasvoittoon.

Maalirikas avauserä

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi ottelusarjaan poikkeukselliset maalijuhlat, sillä ensimmäisen 20 minuuttisen aikana nähtiin kolme maalia.

Avangard aloitti maalinteon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Semjonov ohitti Klim Kostinin syötöstä Biljalovin. Tasan kaksi minuuttia ottelun avausmaalin jälkeen kotijoukkue tuli tasoihin, kun sarjan aikana aivan uudelle tasolle noussut Voronkov tasoitti pelin.

Vierasjoukkue pääsi toiseen erään kuitenkin johdossa, sillä suomalaispuolustaja Kaski osui erän viimeisellä minuutilla.

Ak Bars käänsi pelin toisessa erässä

Asetelmat ottelussa kääntyi toisessa erässä, kun Ak Bars löysi omasta pakistaan yhden vaihteen lisää. Puolustaja Jarullin tasoitti pelin ajassa 34.09 komealla rannelaukauksella parhaasta sektorista.

Pari minuuttia tasoitusmaalista kotijoukkue sai kovan paineen hyökkäysalueelle. Pyöritys johti lopulta siihen, että avausmaalin tehnyt Voronkov taisteli kiekon päädystä itselleen ja syötti maalin edustalle loistavasti kiekon Galimoville, joka niittasi suoraan syötöstä kiekon yläkulmaan ohi Hrubecin.

Ville Pokka toi Avangardin tasoihin

Kolmas erä lähti täysin Ak Barsin puolustuskannalla liikenteeseen. Dmitri Kvartalnovin suojatit pitivät tiukkaa viisikkoa pelin alla ja pyrki estämään Avangardia tekemästä tasoitusmaalia.

Lopulta tasoitusmaali tuli kuin varkain ajassa 49.22, kun Pokka sutaisi maalin lähietäisyydeltä kiekon ohi Biljalovin.

Kolmannen erän loppupuoli oli todella tasaista vääntöä, jossa joukkueet välttelivät virheitä eikä kumpikaan hakenut ratkaisumaalia kovalla yrityksellä.

Kaskesta jatkoeräsankari

Ottelun jatkoerä käynnistyi todella vauhdikkaasti, sillä kummallakin joukkueella oli heti ensimmäisellä minuutilla todella vaaralliset maalintekopaikat, mutta ratkaisua ei heti saatu aikaiseksi.

Jatkoerää ei kuitenkaan tarvinnut kovin kauaa pelata, sillä ratkaisu nähtiin ajassa 63.07. Sergei Toltšinski vei kiekon hyökkäysalueelle ja syötti kiekon keskelle Kaskelle, jonka terävä rannelaukaus painui yläkulmaan ohi voimattoman Biljalovin.